Dobry vecer, potrebujem poradit....neviete niektora ako je to s doprovodom "clena rodiny? zijeme spolu ako druh a druzka, moja mama je po hospitalizacii a potrebuje doprovod na konrolu....moze si moj partner na nu uplatnit paragraf? podotykam, ze ona s nami nezije v jednej domacnosti....resp., este jedna podotazka, na potvrdenie, sa vypisuje aj jej meno alebo len jeho+ ze je doprovod? dakujem vam
myslím,že nie,sú to v podstate cudzí ľudia...teda ja by som nemala problém napísať,že pani X ošetrená v doprovode pána Y,ale či to prijme zamestnávateľ? asi nie....na potvrdenie vypisujem meno pacienta a poznámku,že ošetrený v doprovode dcéry,syna,matky....
Pokiaľ viem tak paragraf ide len zamestnavatelovi a ten ked ho uzná tak vyplaty robi mzdárka.v sovialke nebudú pátrať po paragrafe.myslim si mozno sa mýlim
@8291 dufam...snad sa este niekto vyjadri
@dagmaraspi bavíme sa o jednom dni, nie o párdnovej očr,s tým sociálka nič nemá
@janinah dakujem, ja sa v tomto vobec nevyznam
@8291 😉 to som ani netusila
@janinah
@8291 takze ak dobre chapem, priatel si to musi vybavit v robote, dohodnut sa s nimi co je vo veci, pojdeme na vysetrenie, vypytame si na neho potvrdenie (doprovod je naozaj nutny, kedze mama ma aj drenaz vyvedenu), on to da v robote, oni mu to uznaju, a dalej sa to uz nikam neposiela (okrem mzdarky)?
Tak neviem ale osobne nepoznam nikoho ku komu by prišli a kamoškyna mama robi na sociálne na vyššom poste a ona mi povedala že pokiaľ nedá zamestnávateľ podnet ze sa nemusim bar ze by mi zazvonili.a kefze som si bola 100% istá že ma nenahlasi tak som si vyšla von aj mimo vychádzok
@dagmaraspi ano
@dagmaraspi v zivote som nevidela vypisane meno pacienta, iba zaskrtnute clen rodiny. Podla mna to v pohode prejde.
@janinah
@8291
- baby, v inej diskusii bolo, že síce môžu prísť aj sami od seba zo sociálky, ale ak nedá podnet zamestnávateľ, tak sociálka nenahlasuje výsledky kontroly zamestnávateľovi. Čiže ak by ste náhodou neboli doma v čase kontroly (a doma by ste byť mali), tak ak o kontrolu zamestnávateľ nepožiadal, tak sa to ani nedozvie. Ale asi bude z toho pokuta alebo čo. Tak som to ja pochopila 🙂
@hradnapani dakujem
no tak asi je s tymi kontrolami a PNkami rozdiel ci sa jedna o tyzdnovu PN alebo dlhodobu.... pri tyzdnovej by som sa kontroly socialky nebala, ale akonahle ste na dlhsej PN, tak kontroly zo socialky chodia a to bez podnetu zamestanvatela - stalo sa to aj mojej sestre aj znamej a 100 percent vieme, ze s tym zamestanvatel nemal nic spolocne...
Niekde vypisuju meno pacient a,niekde nie.on rodinny príslušník nieje čiže nárok nemá,ale zaleži od zamestnavatela ci mu ho uzná alebo nie.či prižmuri očko alebo nie😉.