Doprovod na lekárske vyšetrenie

dagmaraspi
15. okt 2015

Dobry vecer, potrebujem poradit....neviete niektora ako je to s doprovodom "clena rodiny? zijeme spolu ako druh a druzka, moja mama je po hospitalizacii a potrebuje doprovod na konrolu....moze si moj partner na nu uplatnit paragraf? podotykam, ze ona s nami nezije v jednej domacnosti....resp., este jedna podotazka, na potvrdenie, sa vypisuje aj jej meno alebo len jeho+ ze je doprovod? dakujem vam

8291
15. okt 2015

Niekde vypisuju meno pacient a,niekde nie.on rodinny príslušník nieje čiže nárok nemá,ale zaleži od zamestnavatela ci mu ho uzná alebo nie.či prižmuri očko alebo nie😉.

janinah
15. okt 2015

myslím,že nie,sú to v podstate cudzí ľudia...teda ja by som nemala problém napísať,že pani X ošetrená v doprovode pána Y,ale či to prijme zamestnávateľ? asi nie....na potvrdenie vypisujem meno pacienta a poznámku,že ošetrený v doprovode dcéry,syna,matky....

dagmaraspi
autor
15. okt 2015

@janinah
@8291 dakujem za odpovede, prave ja sa ani tak neobavam zo strany zamestnavatela, s nimi sa da dohodnut a hlavne vedia, ze on to nezneuziva...skor mi isoi o to, ze ci mu to uznaju napr. zo socialky...ci k nim sa uz ta konkretna "ospravedlnenka" nedostane?

8291
15. okt 2015

Pokiaľ viem tak paragraf ide len zamestnavatelovi a ten ked ho uzná tak vyplaty robi mzdárka.v sovialke nebudú pátrať po paragrafe.myslim si mozno sa mýlim

dagmaraspi
autor
15. okt 2015

@8291 dufam...snad sa este niekto vyjadri

janinah
15. okt 2015

@dagmaraspi bavíme sa o jednom dni, nie o párdnovej očr,s tým sociálka nič nemá

dagmaraspi
autor
15. okt 2015

@janinah dakujem, ja sa v tomto vobec nevyznam

8291
15. okt 2015

@janinah tiež si myslím.aj počas PN socialka chodí na kontroly len v prípade ak to nahlasi zamestnávateľ ze sa mu nevidí ze zamestnanec stále pn-kuje oni sami od seba nschodia.to som si zistovala ked som bola na rizikovom.

dagmaraspi
autor
15. okt 2015

@8291 😉 to som ani netusila

janinah
15. okt 2015

@8291 chodia aj sami od seba 😉

dagmaraspi
autor
15. okt 2015

@janinah
@8291 takze ak dobre chapem, priatel si to musi vybavit v robote, dohodnut sa s nimi co je vo veci, pojdeme na vysetrenie, vypytame si na neho potvrdenie (doprovod je naozaj nutny, kedze mama ma aj drenaz vyvedenu), on to da v robote, oni mu to uznaju, a dalej sa to uz nikam neposiela (okrem mzdarky)?

8291
15. okt 2015

Tak neviem ale osobne nepoznam nikoho ku komu by prišli a kamoškyna mama robi na sociálne na vyššom poste a ona mi povedala že pokiaľ nedá zamestnávateľ podnet ze sa nemusim bar ze by mi zazvonili.a kefze som si bola 100% istá že ma nenahlasi tak som si vyšla von aj mimo vychádzok

8291
15. okt 2015
hradnapani
15. okt 2015

@dagmaraspi v zivote som nevidela vypisane meno pacienta, iba zaskrtnute clen rodiny. Podla mna to v pohode prejde.

katrinka8
15. okt 2015

@janinah
@8291
- baby, v inej diskusii bolo, že síce môžu prísť aj sami od seba zo sociálky, ale ak nedá podnet zamestnávateľ, tak sociálka nenahlasuje výsledky kontroly zamestnávateľovi. Čiže ak by ste náhodou neboli doma v čase kontroly (a doma by ste byť mali), tak ak o kontrolu zamestnávateľ nepožiadal, tak sa to ani nedozvie. Ale asi bude z toho pokuta alebo čo. Tak som to ja pochopila 🙂

dagmaraspi
autor
16. okt 2015

@hradnapani dakujem

gretocka
16. okt 2015

no tak asi je s tymi kontrolami a PNkami rozdiel ci sa jedna o tyzdnovu PN alebo dlhodobu.... pri tyzdnovej by som sa kontroly socialky nebala, ale akonahle ste na dlhsej PN, tak kontroly zo socialky chodia a to bez podnetu zamestanvatela - stalo sa to aj mojej sestre aj znamej a 100 percent vieme, ze s tym zamestanvatel nemal nic spolocne...

8291
16. okt 2015

@gretocka ja som PN 8 mesiaci a nič.svokor celý rok a nič.pravdepodobne to zaleži aj s akou dg pn-kuješ

gretocka
16. okt 2015

@8291 no je to mozne, sestra mala zlomeny malicek a je uz po osmich operaciach, na PN je s prestavkami rok a pol a kontroly uz mala asi tri a znama bola tri mesiace s chrbticou a mala kontrolou asi dvakrat, dokonca aj cez vikend