Ahojte, som v 8 mesiaci tehotenstva a sestrička u gynekológa mi odmieta dať p pre muza(ako soprovod) ma na to právo? Hovorí že na toto to neslúži a nech si berie muž dovolenku,poprípade kam ro môžem nahlasit? Podla jej slov ro slúži iba keď nevladzem chodit a môj stav je v poriadku tak mi to nemôže orazit.Vas názor?
Ja teda neviem,ale tehotenstvo, ktoré je normálne, nie je choroba.
@veraaq nerozumiem jej prístupu, naša normálne dáva. Však hadam Ty vieš, či treba sprievod.
@lukbe často stretávam na poradni ženy, ktoré majú zavrate, alebo sa udychavaju, teraz je poľadovica a potrebujú sa chytiť. Niekto nesoferuje. A aj napriek tomu, že ja chodím sama, tak mne to divné nepríde, že niekto potrebuje sprievodcu.
@michaela329 @evcagabi napísala som, ak je normálne, ak má problémy, uz je to asi iné, ale v tom prípade by som to neriešila so sestričku, ale s lekárom.
@lukbe ale to je všetko normálne, tiež fucim ako lokomotívaz tiež sa bojím šmyku. No niekto je jednoducho citlivejší a chce sprievod. Ešte mi napadla kolegyňa, ktorej na poradni oznamili MA a bola bez sprievodu. Ďalšie tehotenstvá chodil manžel na každú poradňu, aj keď bolo všetko ok.
Kašli na sestričku a daj to rovno lekárovi oraziť.
Zákon hovorí, že zamestnanec má nárok na tzv. paragraf na sprevádzanie ak ide o náhly úraz/náhle ochorenie alebo ak je sprevádzanie nevyhnutné. Pri všetkej úcte, sestrička podľa mňa nie je kompetentná vyhodnocovať, či to nevyhnutné bolo alebo nie. Rieš nabudúce uvedené s lekárkou.
Ja absolútne nevidím jediný dôvod, prečo je taká sprostá tá sestrička... Akoby to šlo z jej vrecka, preboha. Nárok na doprovod máš, ja som brala na muža normálne, a to sa dokonca sám odviezol, ale potom ho čakal jednoduchý zákrok a nevedeli sme, či nebudem musieť šoférovať nazad. nebol žiadny problém.
@lukbe nie je každý taký majster sveta ako si ty. len ďakuj bohu, ak v neho veríš, že nepotrebuješ doprovod. a modli sa, aby si ho v živote nepotrebovala.
autorka - myslím, že muž má na to nárok. sestrička nie je kompetentná tvrdiť, že nie. mala si si vyžiadať lekára a požiadať o pečiatku lekára....
@veraaq uplne normalne ti to moze orazit,len je jesitna