Doprovod k lekárovi

veraaq
Dnes o 07:58

Ahojte, som v 8 mesiaci tehotenstva a sestrička u gynekológa mi odmieta dať p pre muza(ako soprovod) ma na to právo? Hovorí že na toto to neslúži a nech si berie muž dovolenku,poprípade kam ro môžem nahlasit? Podla jej slov ro slúži iba keď nevladzem chodit a môj stav je v poriadku tak mi to nemôže orazit.Vas názor?

e1i
Dnes o 07:58

@veraaq uplne normalne ti to moze orazit,len je jesitna

lukbe
Dnes o 08:04

Ja teda neviem,ale tehotenstvo, ktoré je normálne, nie je choroba.

michaela329
Dnes o 08:04

@veraaq nerozumiem jej prístupu, naša normálne dáva. Však hadam Ty vieš, či treba sprievod.

evcagabi
Dnes o 08:05

@lukbe ale moze jej byt tak nahovno, ze k lekarke nezvladne ist mhd

michaela329
Dnes o 08:06

@lukbe často stretávam na poradni ženy, ktoré majú zavrate, alebo sa udychavaju, teraz je poľadovica a potrebujú sa chytiť. Niekto nesoferuje. A aj napriek tomu, že ja chodím sama, tak mne to divné nepríde, že niekto potrebuje sprievodcu.

euka210
Dnes o 08:09

@veraaq ma manzel na toto pravo. Hoci si zdrava, ked ja cestujem 90km k dr a on soferuje, tak mi daju. Rovnako mu daju, ked robi tiez len sofera pre svokru, aby sa netrepala busmi do ineho mesta.

lukbe
Dnes o 08:10

@michaela329 @evcagabi napísala som, ak je normálne, ak má problémy, uz je to asi iné, ale v tom prípade by som to neriešila so sestričku, ale s lekárom.

michaela329
Dnes o 08:13

@lukbe ale to je všetko normálne, tiež fucim ako lokomotívaz tiež sa bojím šmyku. No niekto je jednoducho citlivejší a chce sprievod. Ešte mi napadla kolegyňa, ktorej na poradni oznamili MA a bola bez sprievodu. Ďalšie tehotenstvá chodil manžel na každú poradňu, aj keď bolo všetko ok.

biba_18
Dnes o 08:20

@lukbe ale môže jej byť cestou zle, alebo aj psychicky sa môže cítiť zle… môžu ďaleko bývať a ona nešoféruje. je tam milion dôvodov na sprevádzanie…

biba_18
Dnes o 08:22

@veraaq pýtaj papier od lekára, vysvetli mu dôvod…

januska12323
Dnes o 08:29

Kašli na sestričku a daj to rovno lekárovi oraziť.

melanta
Dnes o 08:58

Zákon hovorí, že zamestnanec má nárok na tzv. paragraf na sprevádzanie ak ide o náhly úraz/náhle ochorenie alebo ak je sprevádzanie nevyhnutné. Pri všetkej úcte, sestrička podľa mňa nie je kompetentná vyhodnocovať, či to nevyhnutné bolo alebo nie. Rieš nabudúce uvedené s lekárkou.

lonely66
Dnes o 10:19

Ja absolútne nevidím jediný dôvod, prečo je taká sprostá tá sestrička... Akoby to šlo z jej vrecka, preboha. Nárok na doprovod máš, ja som brala na muža normálne, a to sa dokonca sám odviezol, ale potom ho čakal jednoduchý zákrok a nevedeli sme, či nebudem musieť šoférovať nazad. nebol žiadny problém.

@lukbe nie je každý taký majster sveta ako si ty. len ďakuj bohu, ak v neho veríš, že nepotrebuješ doprovod. a modli sa, aby si ho v živote nepotrebovala.

autorka - myslím, že muž má na to nárok. sestrička nie je kompetentná tvrdiť, že nie. mala si si vyžiadať lekára a požiadať o pečiatku lekára....