Dopísanie otca do rodného listu

michellatamara
16. aug 2016

😉 Ahojte všetci 🙂 Rada by som sa opytala na to co je potrebne k dopisaniu otca do rodneho listu a ci sato da bez sudov, DNA testou a podobne i ked ma dcera tri a pol roka.??? Kedze predtym sme so smutnych dovodov otca neuvadzali ...No teraz by sme s novym partnerom boli radi normalna rodina aj papierovo aby bolo vela veci jednoduchsich. Dakujem za vsetky odpovede 🙂 🙂 🙂

bleblu
16. aug 2016

Ahoj pokial viem mozes len sudom, pretoze on si ho musi osvojit ked nie je biologickym rodicom, ale nie som si ista ci to ide ked nie ste manzelia

marcelatje
16. aug 2016

@michellatamara musíš ozrejmiť "smutné dôvody". Bio otec zomrel alebo ste sa len rozišli? Tvoj súčasný partner nie je otcom dieťaťa? Chce si ho osvojiť s vedomím že to sa už nikdy nedá zrušiť? Nerýpem sa v tvojom súkromí, ale na to aby si dostala uspokojivú odpoveď musíš uviesť skutočnosti tak ako sú.

michellatamara
autor
16. aug 2016

Takže, je si toho vedomi plne vedomi a chceme to tak pretoze v podstate je malej otec aj ked nue biologicky, no len minimum ludi to vie. (Keby bol jej biologicky otec zrejme by to slo lahsie, vsak) no a malej ozajstny otec je riadny kvietok tak preto nieje uvedeny a ani ju nikdy nechcel nevidel a ani neviem kde je. Jedina vyhoda na tom je ze nema ziadne prava.

marcelatje
16. aug 2016

@michellatamara ak by bio otec chcel môže sa dať zapísať do RL súdnou cestou. Ale zjavne nechce, nie?
Ak sa chcete tváriť že bio otcom je tvoj súčasný partner zmenu treba zahlásiť na matrike kam pôjdete obaja.

bleblu
16. aug 2016

@michellatamara no pokial viem, musite sa vziat a ked bude tvojim manzelom, sudnou cestou si moze dieta osvojit a az potom je mozne ho zapisat do RL

sandrasofia
16. aug 2016

Ahoj, ja som mala taku istu situaciu. Bio otec nebol zapisany, v kolonke otec bolo-neuvedeny. Nasla som si priatela ked nala dcerka rok, ked mala dva a pol zapisal sa do rodneho listu. Prisli sme na matriku kde prehlasil otcovstvo a bolo 🙂 ziadne sudy, DNA testy, nic 🙂

vika35
16. aug 2016

tak podla mna staci ak zajdete obaja na matriku a podate vyhlasenie, ze je otcom malej. ak teda v tej kolonke ziaden nieje a bio nema zaujem.

sandrasofia
16. aug 2016

@bleblu nemusia sa zobrat ani su nemusi dieta osvojit ak nema dieta v rodnim liste uvedeneho otca

bleblu
16. aug 2016

Ano takto sa to riesi, prehlasenim na matrike, pokial ide o biologickeho otca, ak to takto spravis ide de facto o podvod, ale tak je to jednoduchsie, problem nastava ak sa rozidete a on uz nebude chciet byt otcom, alebo sa casom ozve biologicky otec, potom budete mat velke problemy

michellatamara
autor
16. aug 2016

@sandrasofia Tak tato odpoved sa mi velmi paci 🙂 🙂 a velmi ma to potesilo

michellatamara
autor
16. aug 2016

Ďakujem cam vsetkym velmi pekne za odpovede 🙂 🙂