😉 Ahojte všetci 🙂 Rada by som sa opytala na to co je potrebne k dopisaniu otca do rodneho listu a ci sato da bez sudov, DNA testou a podobne i ked ma dcera tri a pol roka.??? Kedze predtym sme so smutnych dovodov otca neuvadzali ...No teraz by sme s novym partnerom boli radi normalna rodina aj papierovo aby bolo vela veci jednoduchsich. Dakujem za vsetky odpovede 🙂 🙂 🙂
@michellatamara musíš ozrejmiť "smutné dôvody". Bio otec zomrel alebo ste sa len rozišli? Tvoj súčasný partner nie je otcom dieťaťa? Chce si ho osvojiť s vedomím že to sa už nikdy nedá zrušiť? Nerýpem sa v tvojom súkromí, ale na to aby si dostala uspokojivú odpoveď musíš uviesť skutočnosti tak ako sú.
Takže, je si toho vedomi plne vedomi a chceme to tak pretoze v podstate je malej otec aj ked nue biologicky, no len minimum ludi to vie. (Keby bol jej biologicky otec zrejme by to slo lahsie, vsak) no a malej ozajstny otec je riadny kvietok tak preto nieje uvedeny a ani ju nikdy nechcel nevidel a ani neviem kde je. Jedina vyhoda na tom je ze nema ziadne prava.
@michellatamara ak by bio otec chcel môže sa dať zapísať do RL súdnou cestou. Ale zjavne nechce, nie?
Ak sa chcete tváriť že bio otcom je tvoj súčasný partner zmenu treba zahlásiť na matrike kam pôjdete obaja.
@michellatamara no pokial viem, musite sa vziat a ked bude tvojim manzelom, sudnou cestou si moze dieta osvojit a az potom je mozne ho zapisat do RL
Ahoj, ja som mala taku istu situaciu. Bio otec nebol zapisany, v kolonke otec bolo-neuvedeny. Nasla som si priatela ked nala dcerka rok, ked mala dva a pol zapisal sa do rodneho listu. Prisli sme na matriku kde prehlasil otcovstvo a bolo 🙂 ziadne sudy, DNA testy, nic 🙂
tak podla mna staci ak zajdete obaja na matriku a podate vyhlasenie, ze je otcom malej. ak teda v tej kolonke ziaden nieje a bio nema zaujem.
@bleblu nemusia sa zobrat ani su nemusi dieta osvojit ak nema dieta v rodnim liste uvedeneho otca
Ano takto sa to riesi, prehlasenim na matrike, pokial ide o biologickeho otca, ak to takto spravis ide de facto o podvod, ale tak je to jednoduchsie, problem nastava ak sa rozidete a on uz nebude chciet byt otcom, alebo sa casom ozve biologicky otec, potom budete mat velke problemy
@sandrasofia Tak tato odpoved sa mi velmi paci 🙂 🙂 a velmi ma to potesilo
Ďakujem cam vsetkym velmi pekne za odpovede 🙂 🙂
Ahoj pokial viem mozes len sudom, pretoze on si ho musi osvojit ked nie je biologickym rodicom, ale nie som si ista ci to ide ked nie ste manzelia