Domáci antigénovy test pozitívny a nástup do práce

otrubulka
8. feb 2022

Dobrý deň.
Mne a manželovi vyšiel pozitívny antigénový test- domáci. Zajtra máme ísť na pcr. Avšak z práce mu písali, že kým nemá výsledok pcr, má ísť do práce. Je to normálny postup? V mojej robote problém nie je, ostávam doma. Príde mi to nezmysel, aby šiel do práce a nakazil ďalších. 🤬

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evkars
8. feb 2022

A kedy zacina karantena? Od antigenu ci pcr?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lienocka128
8. feb 2022

mal ist na antigen do MOM a hned by sa mu ratala 5dnova karantena .... teraz sa mu bude ratat od PCR

klarissa25
8. feb 2022

Ale ono záleží aj od toho ci je očkovaný....
Lebo ak je očkovaný a nemá priznaky tak karantena by nemala byť

sasesoe
8. feb 2022

@otrubulka je potrebne sa ozvat obvodnemu lekarovi a ten vypise karantenu. Zvyknu uz od datumu samotestu.

evkars
8. feb 2022

@zoro9836 my sme uz vsetci pozit ale zatial mame potvrdene len domacim antigenom, ja som uz bola na pcr vcera tak ci sa mi to predlzi ci nie

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
otrubulka
autor
8. feb 2022

@zoro9836 očkovaný nie je. To, že sme pozit.sme zistili až poobede. Čiže dr už nerobila. Avšak má aj príznaky, kašeľ a nádchu. Lenže má mať nočnú dnes a volajú ho do práce.... .

anjelicek26
8. feb 2022

Do prace zavola, ze je chory. To, ze ma covid ich pre mna za mna moze zaujimat od PCR testu. Ale momentalne je CHORY.

lienocka128
8. feb 2022

@klarissa25 ked je pozitivny tak ma ist do karanteny ockovany aj neockovany

klarissa25
8. feb 2022

@lienocka128 ďakujem za info..
Lebo človek už je zmagoreny

mogaa
8. feb 2022

@otrubulka ono záleží od lekára či mu dá spätne PN...lebo ak mu výde negatívny PCR test tak PN mu dať nemusí...a veľa lekárov dáva PN až od pozitívneho výsledku z PCR testu.....

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mogaa
8. feb 2022

@zoro9836 no práveže som sa stretla už s viacerými prípadmi že lekár vypísal PN až po pozitívnom PCR teste.....k nás potom volali ľudia čo majú robiť, ako si vykryť predchádzajúce dni....

tamichloe
8. feb 2022

@lienocka128 očkovany pozitívny môže ísť normálne do roboty..... manžel prišiel cez víkend domov z týždňovky..... pondelok volal lekárke.....že mal ostať v robote,je 3x ockovany,žiadna karanténe 🤦🤦🤦, našťastie v práci majú rozum a pozitívnych hnali domov,príznaky hrdlo,nadcha

iwesska
8. feb 2022

@klarissa25 To je somarina. Ked je pozitivny,je uplne jedno,aky ma status,ma karantenu.

lienocka128
8. feb 2022

@tamichloe ja som 3xockovana manzel je pozitívny a ja musim byt v karantene lebo mam priznaky(bolela ma vcera hlava)....info z ruvz

lienocka128
8. feb 2022
otrubulka
autor
8. feb 2022

Ďakujem Vám za odpovede. Konečne to vyriešil v práci... . Predsa má aj starších kolegov pred dôchodkom, je nezmysel aby šiel roznášať chorobu ďalej.... .

hipuska
8. feb 2022

@otrubulka stačí zavolať dr. Povedať mu , že si robil dnes domáci test a bol pozit. On mu oficiálne nakaže karanténu od dnes. A.bude mať potvrdené

tamichloe
8. feb 2022

@lienocka128 manžel je v karanténe, izolovaný.... našťastie máme aj vlastné uváženia.....a neohrozujeme ostatných.....ja píšem len to ,akú info dostal od obvodnej

majamat
8. feb 2022

@otrubulka v pobjednavke na PCR sa tusim uvadza, ze ma zatial zostat v karantene. teda ak si dobre pamatam.

tamichloe
8. feb 2022

@majamat ano

luciferkax
9. feb 2022

@tamichloe blbosť, POZITÍVNY stále ostáva doma,aj keď je očkovaný 100x

hruskoval
10. feb 2022

@evkars podľa mňa sa ti to predĺži

kamatopo
10. feb 2022

Toto tu už začína byť debilizmus. Jeden doktor povie jedno a druhý úplne niečo iné a tretí je nervózny z toho že zas pozitívny mu vola. Už sa ani nečudujem že ľudia na to kašľu a idú do roboty. Len včera u nás 7 pozitívnych a jednu kolegyňu s teplotou test nezachytil tak si robila ďalej🤦

zuzanockamt
10. feb 2022

Sú profesie, kde pozitívni bez príznakov chodia do práce. Je to aj v usmerneniach.