Doktorka mi nahlásila PN u zamestnávateľa, kde som mala brigádovať

danka2009
5. okt 2023

Ahojte,
chcem sa opýtať nastala taká situácia, pracovala som v Nestlé a zároveň popri práci ma prijali aj na brigádu do inej firmy, kde som ešte nemala ale podpisanu zmluvu ( vysvetlím), ale firma kde som mala brigadovat ma tiež nahlasila na SP a ZP, ide o to že som išla na PN s hnačkou lebo do nestlé sa logicky nesmie ísť s hnačkou a doktorka mi nahlasila PN ale u zamestnavatela ( tam kde som mala brigadovat) s ktorym som nemala ešte podpisanu zmluvu tak mi nešla PN do Nestlé, ide ale o to že zmluvu som o brigadníckeho zamestnavatela nepodísala a dnes mi volali že prečo som si u nich nahlasila pn keď som ani nenastupila do práce a na VP od Nestle není PN uvedená, prosím vás ako riešiť tento problem aby mi bola PN vyplatena dakujem

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danka2009
autor
5. okt 2023

@taynee to tiež netuším, ale pn som mala od 11.9.-16.9. tak neviem či sa to dá aj takto spätne informovať lekara?

hugigugin
5. okt 2023

@danka2009 lekár posiela PN na sociálnu poisťovňu a nič nenahlasuje zamestnávateľovi. Zaměstnavateľ ťa medzi PN vidi,keď sa prihlasi na socialku a kedze nahlasenim od určitého dátumu zobrazuje jeho nahlásených zamestnancov v stave na PN. A chyboval zaměstnavateľ nie mudr. Ten s tym nix nemá.

kat_
5. okt 2023

a ten tvoj hlavny pracovny pomer, oni to ako vykazali, ked si tam nebola? co ti dali neplatene volno? ved si ich predsa asi informovala, ze ides na pn, ci nie?

danka2009
autor
6. okt 2023

@kat_ áno a práveže mi zobrali z dovolenky 5 dní