Ahojte,
chcem sa opýtať nastala taká situácia, pracovala som v Nestlé a zároveň popri práci ma prijali aj na brigádu do inej firmy, kde som ešte nemala ale podpisanu zmluvu ( vysvetlím), ale firma kde som mala brigadovat ma tiež nahlasila na SP a ZP, ide o to že som išla na PN s hnačkou lebo do nestlé sa logicky nesmie ísť s hnačkou a doktorka mi nahlasila PN ale u zamestnavatela ( tam kde som mala brigadovat) s ktorym som nemala ešte podpisanu zmluvu tak mi nešla PN do Nestlé, ide ale o to že zmluvu som o brigadníckeho zamestnavatela nepodísala a dnes mi volali že prečo som si u nich nahlasila pn keď som ani nenastupila do práce a na VP od Nestle není PN uvedená, prosím vás ako riešiť tento problem aby mi bola PN vyplatena dakujem
@danka2009 lekár posiela PN na sociálnu poisťovňu a nič nenahlasuje zamestnávateľovi. Zaměstnavateľ ťa medzi PN vidi,keď sa prihlasi na socialku a kedze nahlasenim od určitého dátumu zobrazuje jeho nahlásených zamestnancov v stave na PN. A chyboval zaměstnavateľ nie mudr. Ten s tym nix nemá.
a ten tvoj hlavny pracovny pomer, oni to ako vykazali, ked si tam nebola? co ti dali neplatene volno? ved si ich predsa asi informovala, ze ides na pn, ci nie?