ahojte mam par otazok o tom co vsetko musime vybavit pre dieta v uk.nie sme zosobaseny a mala by sa mala narodit v aprili.priatel teraz cestuje v januari domov tak chceme vediet co vsetko zo slovenska nam bude treba tu na vybavenie potrebnych dokladov.Da sa dieta zapisat este do pasu alebo uz nie??ak mam uz pas s chipom???budeme ju musiet zapisat do pasu otca??na slovenskej ambasade na zapis dietata co vsetko je potrebne??vybavovali ste si niekto potom sk rodny list sami?cez specialnu matriku??moze to vybavovat priatelova mama ked priatel da na nu splnomocnenie a co vsetko potrebujem pre specialnu matriku.???vopred dakujem za vsetky cenne rady.🙂
@wewus1234 dakujem ti.si ma vyviedla z nevedomosti.je vsade strasne vela informacii.takze vy vsetko vybavujete cez ambasadu?nic cez specialnu matriku ak tomu spravne rozumiem ??🙂
@katulka1141 nemas zac.,ano, my to vybavujeme len cez ambasadu a oni to posielaju na slovensko 🙂
@katulka1141 ahoj ja ti chcem len povedat ze sa to da vybavit aj cez splnomocnenu osobu (teraz myslim rodny list) aj ked neviem ako je to ked nie ste zosobaseni, ale ide o to ze nemusis kvoli tomu cestovat na ambasadu ak od nej byvate daleko, ak nie tak je to jedno 🙂
@katulka1141 ahoj.,my to teraz vsetko vybavujeme ale cez slovensku ambasadu v uk.,na vybavenie rodneho listu sme potrebovali,vyplnit ziadosti a to sme urobili tam na mieste.,anglicky rodny list na ktorom su napisani obi2ja rodicia,ktory musi byt apostillovany,prelozeny do slovenskeho jazyka(my sme si ho nechali nimi prelozit,zaco sme platili poplatok).,ak nie ste zobrati,tak musite ist obidvaja s partnerom,kvoli podpisaniu otcovstva a este tvoje ID s fotkou.,do pasu ti uz babo nezapisu,musi mat vlastny.,za vyplnenie ziadosti a prelozenie rodneho listu (teda vybavenie slovenskeho rodneho listu) sme im zaplatili 70 libier.,povedali nam,ze to bude trvat 3-4 mesiace,ale po mesiaci nam volali,ze je uz hotovy.,takze v januari chceme ist pre rodny list a jednou cestou vybavit uz aj pas.,nato mi bude treba len 7libier a samozrejme dieta kvoli fotke.,aspon tak mi to povedali.,od noveho roka,si musis zavolat na ambasadu a booknut si appointment ked si tam chces nieco vybavit.,