Rozmyšľam odisť s dcérkou za manželom, ktorý pracuje v Anglicku. Čo potrebujem vybaviť pred odchodom, kedy mam vybavovať benefity a na ake vôbec mame narok? Ďakujem za Vaše rady 🙂
@aliza Dakujem za odpoved ...
@dtveronika niet za co. Ono tie prispevky v UK trva mesiace, kym ti ich poschvaluju, ak vobec. Teraz zacali benefity sekat, takze sa na ne moc nespoliehajte. Ako prve poziadajte o Child Benefit a potom o Child Tax credit. Ja som cakala na Child benefit 9 mesiacov pri dcere! Ten rodny list som si dala sudne prelozit, cize overenu kopiu notarom, aj s pecatou. neviem, ci je to potrebne, ale ja to tak mam, pre istotu.
@aliza ved aj ratame s tym ze to potrva nejaky cas, kym nieco vybavime, mam v plane aj lekarske spravy prelozit uradne do anglictiny s peciatkou kedze je dcerka po operacii s nozickami v pripade ak by nieco sa vyskytlo ... clovek nikdy nevie co sa moze prihodit ...
ahojky, viete mi niekto poradit ako vybavit pas pre dieta v uk?
za prve, benefity budes riesit az v Uk, tu ti ziadna z nas neporadi, na co budes mat narok. vsetko bude zalezat od manzelovho zarobku. za druhe, ak chces ziadat v uk prispevok na dieta - tzv child benefit, musis si ho najprv zrusit na sk, dalej sa s dcerou musite odhlasit zo zdravotnej poistovne a daj si prelozit malej rodny list do anglictiny. A neviem, ci neprides aj o rodicovsky.