Ahojte co potrebujeme na matrike? Iba obciansky preukaz a tam budeme vyplnit nejake papiere o urcenie otcovstva?
@safranca15 a treba este nejake tlacivo alebo to uz oni budu vyplnit?
@ni13 choď tam s partnerom, podpíšete papiere, dáte občianske a vybavené. Nič viac.... 😉
@bonaqa2013 dakujem 🙂
@ni13 to oni mali tam
@safranca15 dakujem
#ni13 bola som pred týždňom, stačia občianske preukazy.. Vypíšeš čestné prehlásenie že si slobodná... Podpíšete sa obidvaja a vybavené 😉
v prípade, že by si bola rozvedená treba originál rozsudku o rozvode a musí tam byť vyznačená právoplatnosť rozvodu (malá pečiatka, ktorú ti dajú na súde)
Dakujrm za odpoved......a ked chcem bez ova to treba povedat po porode alobo to treba pred?
ak by to bolo dievčatko, najskôr sa zapíše s koncovkou -ová, a potom po pôrode spolu s priateľom prídete vybaviť rodný list a požiadate o vystavenie rodného listu bez koncovky - ová. na matrike by mali mať žiadosť, ktorú si obaja rodičia vypíšete a pred pracovníčkami matriky aj podpíšete (aspoň tak sa to robí na väčšine úradov)
@mamina1973 tak to potom ja som myslela ze to treba pred vybavit tak ked robia rodni list treba povedat ze bez ova a oni tak daju tlacivo .....dakujem za odpoved
@ni13 skôr sa to nedá vybaviť, lebo neviete, či to na 100 % bude dievčatko, až po pôrode, keď sa príde vybavovať rodný list, potom sa žiada o vystavenie rodného listu bez koncovky - ová, ktorý vám odrazu na matrike vystavia bez koncovky.
@mamina1973 dobre dakujem pekne za odpoved 🙂
Ano obcianske preukazi tvoj a jeho