Doklady po zosobášení

lara45
8. okt 2021

Dobrý deň, za aky dlhý čas ste si menili doklady po zosobášení.My sms sa brali v auguste a ešte stále som si nezmenila priezvisko na dokladoch.Máme spolu malu a vôbec nemám čas ísť do mesta vybaviť si tieto veci.Existuje na to lehota do kedy si to musím vybaviť? Myslite ,že ma neminie ani pokuta?

mauduska
8. okt 2021

ak myslíš napr. občiansky, tak máš problém,

panelacikova
8. okt 2021

@lara45 ja som si to menila okamžite. a mám pocit, že lehota je do 30 dní. čiže čím skôr začneš, tým lepšie urobíš. teda, ako píše vyššie, hlavne ak ide o OP

lara45
autor
8. okt 2021

@panelacikova ano aj OB.Po pôrode som mesiac nemohla chodiť, potom ma začal boliet chrbat to som tiež len ležala neskor som mala popaleniny na chodidlach 2st.a a teraz nemam pri kom nechať malú lebo každý je v práci.A trebať sa s malou v takom čase aký máme s kociarom po autobusoch tak to radčej zaplatim pokutu.

janeninka
8. okt 2021

@lara45 op do 30 dni.. Ale pokutu si nemyslim ze dostanes, ja som raz mala op po platnosti, aj policajti ma kontrolovali a nic.. Len povedali ze si to mam poriesit cim skor.. Max co sa môže stat ze nebudes mat narok na to ze sa to meni zadarmo

panelacikova
8. okt 2021

@lara45 tiež si nemyslím, že je to na pokutu, obzvlášť ak vieš dokumentovať (lekárske záznamy), že to inak nešlo... ale napríklad u nás majú v stredu do 17:00 hodiny pre verejnosť. skús sa s mužom dohodnúť, nech ostane deň doma a v pokoji si vybav všetky doklady. alebo aspoň ten OP

lara45
autor
8. okt 2021

@panelacikova Ďakujem budem musieť.Ano mám zaznamy.

gvenduska
8. okt 2021

Mi sme mali sobáš v januári a hneď na druhy deň som menila obciansky a všetko potrebné seky poisťovňu prácu a atd

kkovacovak
8. okt 2021

@lara45 mali sme sobáš v sobotu a už pondelok som menila OP, vodičák aj techničák. Do dvoch týždňov som mala pomenené komplet všetko. Lehota je 30 dní aby si doklady mala zadarmo. Potom už za všetko platíš. Predpokladám že si hneď deň po svadbe nerodila takže doklady si si zmeniť mohla takže ako polahčujúcu okolnosť to nemá prečo niekto brať a lekárske záznamy sú zbytočné. Tiež som sa vydávala pred pôrodom a preto som sa s vybavovaním ponáhľala práve kvôli prípadným problémom keďže nikdy človek nevie čo sa môže stať. Ja by som nemohla v kľude spávať kým by som to nedala doporiadku

lara45
autor
9. okt 2021

@kkovacovak rodila som pred svadbou a počas sobášu som stála o barlach takže sa mi to nedalo.A ak budem pkatiť ,tak nevadí som si toho vedomá.Ďakujem za odpoveď

veronice
9. okt 2021

@lara45 ja som si to vybavovala tiez hned v pondelok po svadbe. Ako pisu zeny vyssie, OP treba do 30 dni, vsetko ostatne pocka a vlastne vsetko ostatne mozes menit az s novym OP takze ozaj skus si na to najst cas. Nema ta tam kto odviest s babom? Manzel, kamoska,mama...? U nas na urade dokonca vybavuju prednostne matky ktore maju so sebou dieta do 3r takze na urade by si sa vela nemala zdrzat, len teda sa tam dostat... Nezabudnu si so sebou vziat stary op, sobasny list a teda peniaze na kolky... A ak mas aj vodicak tak to tam vies vybavit tiez naraz aj s novym OP

kkovacovak
9. okt 2021

@lara45 tak to je možné že ti papiere pomôžu ale osobne by som sa na to asi nespoliehala. U mňa dokonca riešili na techničáku to že mením dve veci. Meno po sobáši (to má byť zadarmo) ale zároveň som menila aj pobyt. Chceli nech to platím lebo pobyt v podstate nie je zadarmo. Tak som sa ohradila a neplatila som nič. Asi to bude závisieť od toho ku komu sa dostaneš.