Dobry den, po rodicovskej dovolenke sa pojdem evidovat na urad prace. Uz mame podpisanu dohodu o ukonceni pracovneho pomeru so zamestnavatelom. Citala som, ze potrebna je aj posledna vyplatna paska a zapoctovy list. Kedze poslednu vyplatu dostanem v polke aprila (2 dni dovolenky a preplatena dovolenka), a na urad prace sa pojdem evidovat koncom marca, tak je jasne, ze tieto doklady este nebudem mat. Tieto doklady od zamestnavatela sa mozu doniest na urad prace aj neskor? Ja ani neviem ci mi to zamestnavatel je povinny dat automaticky, alebo sa budem musiet doprosovat.
@tayne Teraz po novom, ked vychadza maximalna podpora tak si pytaju aj poslednu vyplatnu pasku. A zapoctovy list netreba?
Aj zapoctovy list
Výpoveď
OP
Najvyššie vzdelanie kópia
Zavolajte si na urad prace ja som tak riesila aj ked som bola len 2tyzdne na urade
Treba zápočtový list bez neho ta nezaeviduju výpoveď op a doklad o vzdelaní nič viac
@taynee Ano socialna poistovna pyta poslednu vyplatnu pasku. To som sa pomylila, teda nie urad prace. Ale ja som sa pytala, ci mi to zamestnavatel da automaticky, alebo sa budem musiet doprosovat. Tak poprosim odpoved na moju otazku. A nie ze ty mne davas otazky.
Výplatnú pásku ti musí automaticky vystaviť zamestnavatel , ale sociálna ju nepýta. Vyráta podporu zo systému podľa výšky odvodov , ktoré za teba firma platila
@lakebabe A ten zapoctovy list si mam kedy pytat od zamestnavatela? Ked mi pride vyplata na ucet, alebo kedy?
@lakebabe Pyta poslednu vyplatnu pasku, ked je zena po rodicovskej a vychadza maximalna podpora. Viac krat som to pocula.
zápočtový list nič nemá s poslednou výplatou. ide o odpracovanú dobu.
@taynee Ach, keby tu clovek dostal poriadnu odpoved. Do 7 dni po skonceni pracovneho pomeru sa treba evidovat na urade prace. Ale do vtedy nestihnem mat zapoctovy list. Ako sa to da stihnut?
@mondolina Tak mam zamestnavatelovi napisat mail v den ukoncenia pracovneho pomeru, aby mi poslal zapostovy list? A v den vyplaty, aby mi poslal poslednu vyplatnu pasku?
Zápočtový list ti pošle zamestnávateľ poštou po ukončení pracovného pomeru. Pripadne si ho vyzdvihni oosobne pokiaľ sa s nimi tak dohodneš. Ten zanesies na úrad práce aj s výpoveďou a op a dokladmi k vzdelaní. Po novom sa už na sociálnu vôbec nechodi. Riešila som to nedávno ani žiadne výplatne pásky sa nenosia. Tieto doklady Upsvar spracuje a posunie Sociálnej poisťovni. Ta vytiahne tvoj mzdový bod zo systému z poslednych platenych odvodov a vypočíta výšku podpory. Domov ti príde rozhodnutie a začnú tu vyplácať financie
@lakebabe Dakujem, tak uz tomu rozumiem
@taynee Dakujem aj tebe 🙂
Pomohli ste mi zienky, dakujem
A inak nemusíš ich vyzývať automaticky ich mzdový systém upozorňuje keď ukončia pracovný pomer zamestnancov v systéme, že mu vyhodí zápočtový list. Niekomu to trva dlhšie niekomu kratšie. Ak chceš kľudne sa informuj po ukončení pomeru kedy ho pošlú ale štandardne to robia do týždňa dvoch. Vyplatne pásky sú tiež povinní ti doložiť môžeš sa na to aj opýtať hlavne keby niečo na upsvar chýbalo hneď ti povedia keď sa prídeš nahlasit. On ten proces kým to pôjde na sociálnu trvá dosť dlho tak máš čas doložiť aj spätné. Len bez zápočtoveho ta nezaeviduju
Dohodni sa vopred so mzdarkou, aby ti zapocet nachystala, ze si v posledny den pracovného pomeru prides pon osobne (inak, ZL sa da vystavit aj vopred s buducim datumom ale to neviem ci budu ochotni. Ak mate mzdove odd, tak ti to vedia na pockanie spravit,ale ak mate externu mzdovu spoločnost tak sa isto dohodni v praci vopred