Dokladovanie na úrade práce

paloma282
25. jún 2023

Ahojte, som na úrade práce evidovaná a neviem, čo ma čaká. Ako je to teraz s "nosením razítok" že som si nenašla prácu? Mala by mi vyjsť maximálna podpora a som doma ešte s malou, ktorá nie je v škôlke. Takže reálne pre mňa nie je pracovať. Len neviem ako to chodí na UP. Ako často to treba dokladovať a ako? Razítka, papiere, mailom alebo ako? Viem, že cez kovid to bolo asi iné a neviem ako je to teraz. Či má oni môžu poslať na nejaký pohovor a ja tam musím ísť? Alebo mám len chodiť dokladovať že som si nenašla prácu? Ako často? Voľakedy to bolo tuším každé dva týždne. Vďaka za každú radu.

chcemradu
25. jún 2023

@paloma282 píšeš chaoticky.
Po prvé, ak nie si na materskej, rodičovskej, tak musíš chodiť na hlásenie. Musíš si hľadať aktívne prácu. Niekto vyžaduje každé dva týždne, niekto raz mesačne. Niekto chce, aby si nosila papieriky, niekto chce kópiu mailu, že si posielala žiadosť na inzerát o prácu. Budú ťa posielaj aj na pohovory, projekty.
Nemôžeš nič odmietnuť, lebo tá vyradia na polroka za nespolupracu. Ak si nemôžeš dovoliť žiadnu prácu, tak sa choď odhlásiť z úradu práce a plat si odvody do zdravotnej.

januska12323
25. jún 2023

Prečo si sa nenahlasila ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov do zdravotnej? Keď nechceš pracovať neviem ako sa vyvlečieš keď ťa pošlú na pohovor.

kamowa
25. jún 2023

chodim 1x za 2mesiace a musim priniest minimalne 2 dokazy, ze si hladam pracu. Bud mail, razitko na papieriku alebo ma urad prace svoj portal, kde presne pracovnik vidi, ked si reagovala na konkretnu ponuku (vtedy mu staci iba to, ze ti sam pozrie aktivitu na tomto portali, nic nemusis nosit).

katka2602
25. jún 2023

@januska12323 ak chce poberať dávku v nezamestnanosti musí byť vedená na UP.

slavomira236
25. jún 2023

@paloma282 chodim kazdy mesiac a nosim razitko

mamina7070
25. jún 2023

to ani nehovor ze nemas kde mat dieta lebo ta vyradia
byt na UP nie je povinnost
a ano budes nosit razitka a mozu ta aj oni poslat na pohovor

mogaa
25. jún 2023

tak ono nie je problém príniesť razíko že si sa niekde bola informovať o prácu skôr o to, že ak ťa pošlú na pohovor musíš tam ísť.....

domireb
25. jún 2023

@paloma282 poväčšine sa chodíš hlásiť 1x za 30 dní, poväčšine akceptujú mail, napr kópiu reakcie z profesie. Ak ťa vyšlú na pohovor, máš na to poväčšine týždeň a musíš zaniesť doklad, že či ťa zobrali alebo odmietli a prečo, na ten musíš ísť, musíš si to nejak zariadiť. Keď si sa na úrad práce hlásila, tak si čestne prehlásila, že chceš a môžeš pracovať, čo nie je pravda, keďže si s malou doma, čo nie je v škôlke, tak ťa budú posielať nahlásiť sa na ZP ako osobu starajúcu sa o dieťa, ale to by si dostala 0, nie podporu. Záleží, akú pracovníčku chytíš, jedna ťa za toho pol roka pošle max 2-3x niejam, druhá by ťa posielala kristakrížom. Ale už keď si evidovaná, na úrade aj pri pohovoroch treba zmeniť rétoriku - že dostanem max podporu, ale nie je reálne pre mňa pracovať, lebo som s malou doma.

bibiankaa
30. jún 2023

@mamina7070 prečo by vyradili...

tweetinka.co
27. okt 2023

Ahojte..
Ja som dlhodobo nezamestnaná. Hľadám si prácu na čiastočný úväzok.. a chodím každý týždeň na Up. Za posledné 2 mesiace mi dala pani 3x odporucenku (na úplne neadekvátne) miesta . A medzitým potvrdenia o hľadaní práce.