Dokedy musí zaslať UPSVaR rozhodnutie o RD?

susann80
29. jan 2011

neviete mi presne povedat aka je zakonna lehota pre upsvar, dokedy mi musia zaslat rozhodnutie o poberani RD. 8.2. budu tomu 2 mesiace co som bola odniest ziadost a doteraz mi nic neprislo. vdaka.

karmelka77
29. jan 2011

tak si tam zavolaj, maju na to 30 dni...a divim sa lebo mne povedali ze to vybavuju aj skor koli tomu aby mamicka plynulo presla na RD bez toho aby cakala dlho na peniaze...aby sa nestalo ze dostanes matersku poslednu a potom dva mesiace nic...

zuzkap2
29. jan 2011

@susann80 ja som si ziadost o RP podavala 6.11 a rozhodnutie mi prislo 29.11 a v decembri uz aj prvy RP. Skus tam zavolat co je stym.

babulina
29. jan 2011

odo mna ocakavali ze si pridem po neho osobne 😠 , neviem sice co ich tomu viedlo ale po kratkom telefone sa dalo vsetko na poriadok a doplatili mi spatne vsetko co mali

ela2710
29. jan 2011

@susann80 ahoj musis si pren ist sama, postou ho neposielaju, musis ho prebrat a daco tam podpisat...oni ti potom doplatia aj zvysne mesiace, mne povedala hned, ze ma bude kontaktovat ked im dojde rozhodnutie a ze si mam prist potom pon

dupinka
30. jan 2011

lehota pre rozhodnutie je 30 dní, lehotu je možné predĺžiť (pri obtiažnosti veci a pod.). Rozhodnutie by malo byť doručené doporučene, nakoľko je potrebné potvrdenie o prevzatí z dôvodu plynutia lehoty pre podanie opravného prostriedku - odvolanie. Doručením rozhodnutia je aj jeho osobné prevzatie priamo na úrade s potvrdením o prevzatí na rozhodnutí.

Veľakrát zamestnankyne upozornia, že v záujme urýchleného vybavenia veci, aby mala mamička príspevok vyplatený v prvom možnom výplatnom termíne, si má prísť pre rozhodnutie osobne, pričom termín sa dohodne.

Takže: choď tam osobne. Možno sa niekde stala komunikačná chyba...

bealondyn
30. jan 2011

ja som tam tiez musela ist osobne, kedze sa skoro 2 mesiace nic nedialo a potom mi do 2 tyzdnov prislo rozhodnutie.

zuzul1310
30. jan 2011

30 dní je zákonná lehota na vydanie rozhodnutia.