Dohoda o mene dieťaťa

a_n_a_i_r_d_a
9. aug 2018

Ahojte potrebujem poradiť. Chceme ísť spísať na matriku tu dohodu o mene dieťaťa či ako sa to volá. Čo budem k tomu potrebovať? Píše sa tam aj adresa trvalého pobytu? Lebo ešte som si nestihla zmeniť trvalý pobyt a mám ho stále u mami ale tento mesiac si ho idem meniť tak že či ísť spísať až keď budem mať nový OP s trvalým pobytom alebo ako?

a_n_a_i_r_d_a
autor
9. aug 2018

Teda neviem či som to dobre napísala.. nie o mene ale o priezvisku aby mala krpata priezvisko po snubencovi

soviatko
9. aug 2018

Doklady, ktoré budeš potrebovať, si vieš overiť na úrade v danom meste. Partner musí ísť s tebou, lebo on priznáva svoje priezvisko dieťaťu. Ja som dokladovala originály našich rodných listov (niektoré úrady ich nevyžadujú) a OP. Tiež som počas tehotenstva menila trvalé bydlisko a išla som až s novým OP, lebo dieťa má v tomto prípade trvalé bydlisko po matke. Podpíšete vyhlásenie a jeden papier ostáva tebe, ten odovzdáš v pôrodnici pred pôrodom a druhý archivujú na úrade.

ukulela
9. aug 2018

@a_n_a_i_r_d_a je to suhlasne vyhlasenie o otcovstve.
Potrebujete:potrebná je prítomnosť obidvoch rodičov, občiansky preukaz matky a otca, u rozvedenej (ovdovenej) matky priniesť aj rozsudok o rozvode (sobášny list a úmrtný list manžela).
Poplatky: bez poplatku
Lehota na vybavenie: na počkanie

a_n_a_i_r_d_a
autor
9. aug 2018

Ďakujem moc

erikaa09
11. aug 2018

U nas sa matrike to robia az po pôrode. Tak mi povedala pani úradníčka prísť Po pôrode že už dostaneme aj Rodný list

kroska18
31. máj 2023

... že krpatá... :(

letfenixa
31. máj 2023

@erikaa09 práve kvôli rodnému listu sa to robí pred pôrodom, aby novorodicka sa nemusela aj s novorodencov trepať na matriku.