Dohoda a vyradenie z Úpsvar

5. jan 2022

Z upsvar ma vyradili skrz prekrocenie 40 dni na dohodu, budem si platit zdravotnu, aj ked na dohodu nezarobim 218,- eur? na socialku sa.po vyradeni netreba hlasit?

ivkazba
5. jan 2022

Áno, platba zdravotného poistenia je povinná aj keď človek nemá žiadny príjem. Minimálna výška mesačných preddavkov je okolo 76 eur, v ZPti povedia, prípadne to nádeš na stránke ZP. Odvody do SP nie sú povinné ak nie je príjem, čiže tam sa hlásiť nemusíš.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
misulka22
5. jan 2022

Ked som robila na dohodu z platu mi isli odvody ale samozrejme nizke z takeho platu.a zbytok som si musela doplatit aby to bolo tych 72€ ci kolko sa plati zdravotna.takze napr z platu mi islo 30 € a 42€ somdoplacala este ja.a zdravotku som platila kazdy mesiac nezalezalo ci som zarobila 80€ alebo 380€.akurat som vzdy doplacala inu sumu

ivkazba
5. jan 2022

Ten, u koho máš dohodu, za teba platí odvod zo ZP? Ak áno, tak iba za dni, ktoré odrobíš alebo celý mesiac? Ak iba za dni, ktoré odrobíš, tak na konci mesiaca si je potrebné vypočítať, koľko musíš doplatiť a to zaplatiť do 8. dňa v novom mesiaci. Ak za teba neplatí nič, tak potom áno, minimálny preddavok je 76 eur. Aj keby si zarobila len 50 eur, minimálny preddavok je tých cca 76.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivkazba
5. jan 2022

Akože netušíš? Je tvoja povinnosť a zodpovednosť vedieť, či platia za teba zdravotné poistenie v Maďarsku. Ak áno, tak si poistená v Maďarsku a si povinná sa odhlásiť na Slovensku, nemôžeš mať zdravotné poistenie v 2 krajinách. Ak za teba neplatia nič, si povinná si poistenie platiť na Slovensku.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
misulka22
5. jan 2022

Kazdy mesiac som isla do poistovne,oni pozreli kolko zaplatil zamestnavatel a zbytok som si doplatila

zuzka1.
5. jan 2022

Dohoda je prihlásená v slovenskej zp a sp? Ak nie, mala si byť vyradená hned