Myslíte,že je to spravodlivé, keď cca každé druhé manželstvo je rozvedené a mnohí majú striedavú starostlivosť, tak tie matky sú s deťmi polovicu času ako bežné mamy, či je v pltomto prípade v poriadku takto odmeňovať viacdetnné matky.....( aj tí chlapi čo majú deti v striedavke budú tiež takto verifikovani?)
Len mi tak napadlo.....
cize by sa im mala zapocitavat polovica dietata, ci ako si to myslela 🤷♀️ 🙈 uprimne je mi to vlastne uplne jedno, aj spravodlivost je len subjektivna vec, podla toho kto sa na situaciu pozera
Len mi tak napadlo... Co je v dnešnej dobe spravodlivé? Ono ide skôr zrejme o to ze žena tým ze porodí a je na materskej a potom rodiča a viac stará o to dieťa a ma nižší príjem a ten čas kým ona sa stará o dieťa a v kariére stagnuje, muž sa môže kariérne posúvať. Len vo výnimočných prípadoch je to opačne.
A popravde striedavu starostlivosť býva až neskôr nei od narodenia... Ci? Takže keby sú zvyhodnovani obaja tiež to nie je spravodlivé. A nie nemyslím si ze matka je viac ako otec
Kym pojdu do dochodku ti rodicia, ktori maju dnes deti v striedavej starostlivosti, sa dochodkovy zakon zmeni 10x.
Myslím že minimálne množstvo detí z rozvedenych rodín žije v striedavke. A ak by ich aj bolo veľa, to ozaj už ide niekto závidieť žene, že pôjde o rok skôr do dôchodku?
viacpocetnych rodin, ciez 3 a viac deti je na slovensku iba 3-3,5% , cize to je mala "masa" zvyhodnenych , da sa o tom podebatit, ale spravodlivy konzesus sa neda asi najst pre spokojnost vsetkych.
minule tu bola tema, ze je nespravodlive ze rodicia malych deti dostavaju vyssie prispevky - na obedy, vyssie dan. bonusy, rod. pridavky, prispevky pri narodeni, pri nastupe do 1 rocnika zs a podobne... a su nespravodlivo ukrateni rodicia starsich deti a teenegerov.
s tým sa teraz nebude zaoberať nik, možno tak o 20 rokov...MOŽNO
Nie je to závisť, preboha, pozor pozor, podporujem myšlienky nech ide viacdetnna matka skôr do dôchodku.....no tá čo má detí v striedavej starostlivosti ma ich reálne 50/50 to je fakt, je to len na zamyslenie....a ako sa hovorí malé deti malé starosti)veľké veľké starosti.....keď tu bol argument že žena stagnuje počas RD, tak takisto stráca aj keď je na OČERKE..stavte sa že o desaťročia sa na to môže prihliadať....
@viestta isté veď to hovorím,že keď má detí v striedavke je predpoklad že s nimi v tom čase zostane muž no v bežnom vzťahu je to žena, pravda?
Len sa zamýšľam že čo v takýchto prípadoch - a nie je ich tak málo ako sa zdá....ako pôrodim 4deti z toho sú 2 v striedavke a žijem halabala a idem o rok skôr ako matka s jedinacikom čo si to všetko poctivo odkrúti...(?)
hmmm, co je vlastne spravodlive 🙂