Dobrovoľné zbavenie sa otcovstva

alzbeta81
9. sep 2014

ahoj zienky.. mam 4 mesacneho syna,zijem v zahranici a otec dietata je cech .. moj syn ma dvojite obcianstvo .. maly je vysledom jednej noci -stalo sa ale i napriek tomu ho milujem ..muz s kt.mam dieta nechcel byt otec a mne to tak vyhovovalo..lenze ked sa maly narodil tak zrazu otec chce byt a chcel ma vlacit po sudoch aby bol zapisany v rodnom liste.. s cim nesuhlasim a aj sme sa nakoniec dohodli,ze tam nebude ak mu nebudem branit sa s malym stykat..lenze ja mu uz nedoverujem a chcem mat aj neaky papier alebo daco v rukach aby sa v buducnosti zas nerozhodol inak..da sa to? existuje nieco ako dobrovolne vzdanie sa otcovstva ak nieje v podstate otec kedze v rodnom liste nieje??? pre tie co budu chcit rypat - ja malej otca neberiem,on sa sam rozhodol,meni nonstop rozhodnutia,ak ho napisem moze mi branit sa vratit na sk alebo vycestovat ,ak si raz bidem nieko brat budem musiet jeho nahanat a ziadat o suhlas s osvojenim..proste vsade jeho suhlas a ja neviem ako dlho bude v zahranici,ci sa vrati do ciech..proste v buducnosti s nim nemusim mat ziaden kontakt nic ... vsade na nete su len rady ako ho tam zapisat ale ja chcem opak... nechcem ho tam

fidorka7
9. sep 2014

nič také neexistuje. Ak sa on raz rozhodne a dá na súd žiadosť o určenie otcovstva a otcovstvo preukáýže DNA testami, nepomôžeš si.
Nechápem jedno, ak to bol výsledok jednej noci a s dotyčným si nič neplánovala ani si ho nechcela uviesť do RL tak načo si mu hovorila o tehotenstve? Nemusel nič vedieť. Takto si si skomplikovala život.

ammellia
10. sep 2014

Vsak ked tam nie je v rl, tak sa ani nema coho vzdavat. Mysli ale aj na financie - takto nemas narok na vyzivne.

janickacrazy
10. sep 2014

@alzbeta81 Najprv spomínaš syna potom malú? 😕 Aj ty by si si mala rozmysliet, čo vlastne chceš, či chceš, aby bol v RL a platil ti výživné a mal právo stretávat sa s dietatom alebo nebude nikde uvedený, nič nebude platit a tým pádom mu ani nemusíš umožnovat stretávanie s dietatom. No ako spomínala fidorka on ak bude chciet byt v RL može požiadat súd o určenie otcovstva, dajú sa urobit DNA testy a bude zapísaný v RL či sa ti to bude páčit alebo nie.

alzbeta81
autor
10. sep 2014

@janickacrazy pisala som to neskoro v noci samozrejme za chlapec ..
@fidorka7 hej teraz si to uz aj ja uvedomujem ze som mu nemala nic vraviet .. no v tej chvili som nepremyslala- bol to kamarad a nikdy by ma nenapadlo ze raz bude chciet byt otec- neprejavoval ziadny zujem pocas tehotenstva az ked sa maly narodil chcel byt zrazu tata.. respektovala som to a v nicom som mu nebranila..len je to neskutocne naladovy clovek a stale chce odomna daco ine..naposledy sa rozculil lebo prisiel s napadom ze budeme spolu zit v jednom dome ako kamaradi a spolu vychovavat ..co je nezmysel a zamietla som to..teraz som rada ze suhlasil,ze nebude v buducnossti chciet byt na rodnom liste,ale vzhladom na jeho nalady nemozem si byt ista a tak som to chcela mat aj neako osetrene pravne.. je to nespravodlive ze chlap sa moze v priebehu 18 rokov zivota dietata kedykolvek rozhodnut kedy bude otec.. ☹ keby bolo podla neho uz by som mala davno za sebou potrat ..
@ammellia nechcem od neho vyzivne.. nech si peniaze necha .. mne ide o to ze on si kedykolvek moze byt otec i nemusi a nik na to nehladi .. doteraz mi nic nedal ani na vybavu na nic i napriek tomu mu maleho davam prisposobujem sa mu kedy ma cas ..a on ma ide stresovat sudmy .. tak som chcela aby bolo dobre hlavne kvoli malemu a vysla som z toho najhorsie .. asi bude najlepsie sa ozaj tahat sudne napisat ho tam a pokusit sa vybavit plnu moc nad dietatom alebo ako sa to vola .. ☹

janickacrazy
10. sep 2014

@alzbeta81 No vieš, ked mu malého teda dávaš, tak by ti mal aj platit nie? Nieže on má z toho otcovstva len samé výhody a žiadne povinnosti. Pekne sa dohodnite, zapíšeš ho do RL, ale nech ti platí, ked chce dieta vídavat, to čo sú za sposoby? Okrem toho ti bude musiet výživné doplatit aj za tie 4 mesiace, čo ti neplatil. Plus by ti mal niečo prispiet na výbavičku pre malého, dúfam, že máš odložené bločky za kočík, postielku, atd. Prečo by si mala všetko platit sama?

anatalia77
10. sep 2014

@alzbeta81 ten chlap ta pekne dobehol. Ja by som sa jeho vyhrazok nezlakla. Ak zacal o byvani,tak by som pritvrdila a v priebehu tyzdna by som zorganizovala aspon 3 obhliadky peknych bytov.Dost casto by som omielala slova ako hypoteka,svadba,manzelstvo,brigada..myslim,ze by sa mlady muz pratal kade lahsie.
Ja som mala vcera tel.od jedneho nahanaca,tak som to zdvihla a narovinu som sa spytala,ci si ma vezme za zenu. Ze ja teda nemam 20 rokov,aby sa mi postelou prehanal pluk chlapov. Takze bud svadba,alebo nic. Viac nezavola,to viem na beton 😀