Dobrovoľná činnosť a podpisovanie na úrade práce

ale_na
27. máj 2016

Ahojte poyrebujem poradit 🙂 brala som RP po ukonceni som si poziadala o hmotnu nudzu do 30dni mi malo prist rozhodnutie ale do dnesneho dna mi nic neprislo. Od 1veho nastupujem na dovolne na 6mes. Pocas dobrovolnej musim sa chodit podpisovat na urad?
Treba si ist opytat preco mi neprisla ziadna odpobed zatial za hmotnu nudzu? 🙂 dakujem 🙂

jeennyv
27. máj 2016

@ale_na ak mas dobrovolnicku pracu ci akukolvek pracu cez urad hlasist sa musis, interval ti urci tvoja referentka podla toho o aku pracu ide, plus ak nejak svojvolne ukoncis tu pracu, bez zavaznych dovodov, ktore jasne ze posudzuje urad vyradia ta...co sa tyka hmotnej nudzi , na urade maju na vsetko cas, ale ak ti ju prisudia spatne ti za iste obdobie vyplatia, ale vsetko sa viem, ze poberat neda...

ale_na
autor
27. máj 2016

@jeennyv no viem ze budem mat len dobrovolne hmotnu nedostanem ale niekto mi povedal ze ked mi v marci skoncil rodicak tak ze za to obdobie do 1veho by som mala dostat este hmotnu no neviem ako to je 🙂

jeennyv
27. máj 2016

@ale_na ono ked si podas ziadost, oni to prehodnotia ci ti nieco patri, resp, ti to vyrataju, ak ano tak ti vyplatia, ak nie tak nie, ale urcite by mali poslat pisomne stanovisko, ak sa nevyjadrili kontaktuj referentku, ktora ta ma v tejto veci na starosti..

ale_na
autor
27. máj 2016

Dakujem pekne 🙂 skusim to 🙂