Doba určitá pedagogický zamestnanec

lauriinkaa
9. jún 2020

Ahojte žienky, sestra učí na súkromnej umeleckej škole od septembra. Zmluvu jej dali len do 30.6.2020..je to v poriadku? Zákon 138/2009 hovorí, že zmluva na dobu určitú sa dáva na celý školský rok, čiže do 31.8.2020. Prosím, ak sa s tým niekto stretol, budem veľmi vďačná za radu.

lienka_katulienka
9. jún 2020

@lauriinkaa nie je to v poriadku

daganov
9. jún 2020

@lauriinkaa nie, nie je to v poriadku

lauriinkaa
autor
9. jún 2020

Existuje výnimka, ak by zastupovala, ale ona nemá takú zmluvu. Iná vynimka neexistuje, však? Alebo súkromné umelecké školy sa neriadia inými zákonmi? Či nemajú nejaké výnimky ohľadom pedagogických zamestnancov?

nenne9
9. jún 2020

Som si na 99.9% ista ze zmluva musi byt do konca augusta co sa týka škôl ale ci aj so ZUŠ kami je to tak neviem☹️

lauriinkaa
autor
9. jún 2020

@nenne9 áno, toto viem, ja mám momentálne takú zmluvu naa štátnej škole. Len toto neviem ohľadom súkromnej ZUŠ..

hettinka
9. jún 2020

@lauriinkaa ja som mala tak zmluvu na prvej škole, mnebzo vyhovovalo, nechcela som tam zostať. Dovolenku mi preplatili.

panelacikova
9. jún 2020

Ja neviem, čo presne hovorí zákon, ale mala som možnosť nastúpiť do súkromnej základnej školy a taktiež mi povedali, že do 30.6. - napokon som si to rozmyslela hlavne kvôli tomu. ale pýtala som sa vtedy na to viacerých ľudí, ktorí robia zmluvy a výplaty v školstve a bolo mi povedané, že súkromní majú svoje podmienky a nie sú povinní dávať zmluvy do konca augusta. chcelo by to naštudovať zákon, žiaľ, neviem, ktorý zákon a ktorý paragraf by to mohol byť

mogaa
10. jún 2020

@lauriinkaa podľa mňa, keďže ide o súkromnú ZUŠ tak to možné je, ZUŠ predsa nepatrí pod školstvo ako také a súkromník ti môže dať zmluvu určitú hoc aj na 5 mesiacov...

lauriinkaa
autor
10. jún 2020

@mogaa to je pravda, ale predsa aj tam su pedagogickí zamestnanci, takže spadajú pod zákon 138.. Tak ja neviem. Opýta sa v práci. Ďakujem

mogaa
10. jún 2020

@lauriinkaa ale je rozdiel ak ide o štátneho pedagogického zamestnanca a pedagogického zamestnanca v súkromnej sfére....napr.aj pri plate v školstve učiteľ hudobnej výchovy má tabuľkový plat, kdežto učiteľ v ZUŠ má plat aký mu majiteľ danej ZUŠ dá resp.na akom plate sa dohodnú.....