Doba určitá ak prestupujem na inú pozíciu u toho istého zamestnávateľa?

goldenfish
11. dec 2019

Dievčatá, mám takúto situáciu. V súčasnom zamestnaní som 4 roky (v januári bude ten štvrtý). 2 roky som pracovala na jednej pozícii, keď skončila doba určitá, dala som sa preradiť na iné miesto u toho istého zamestnávateľa. Teraz mi končí znova po 2 rokoch doba určitá a chcem sa vrátiť na pôvodnú pozíciu. Mám však obavu, že dostanem zmluvu opäť na dobu určitú. Je to možné, že ak v rámci jednej spoločnosti pracujem na rôznych pozíciách, dávať tú zmluvu vždy takto na dobu určitú? Jedná sa o štátnu správu.

c_est_la_vie
11. dec 2019

@goldenfish podla zakonnika prace mozes u 1 zamestnavatela pracovat na dobu urcitu max dva roky. Cize uz si na “ dobe neurcitej” ( pokial tam neboli zmeny v zamestnavani partnerskou firmou a pod). Takze ta sice mozu prepustit z nadbytocnosti, ale patria ti vsetky prava zamestnanca na tpp. Ziadne vyhrazky typu nepredlzime ti zmluvu neplatia, ak to budu skusat zakon je na tvojej strane- pohroz sa inspektoratom.

c_est_la_vie
11. dec 2019

@goldenfish az teraz pozeram ze si statny zamestnanec. Tam zakonnik plati 3 nasobne. Jedinou vynimkou su pozicie naviazane na funkcne obdobie

goldenfish
autor
11. dec 2019

@c_est_la_vie Ono to bolo tak, že keď som prechádzala na novú pozíciu, mala som 2 mesiace pauzu, čakalo sa na odchod kolegyne do dôchodku. Na novej som 2 roky a teraz sa rozhodujem. Prepustiť by ma nemal, potrebujú ma, len veci sa zmenili a chcela by som sa vrátiť na pôvodnú, kde sa uvoľňuje miesto. Čiže ak keby som prešla na novú, musí mi už dať na neurčito, ak správne chápem..

c_est_la_vie
11. dec 2019

@goldenfish ak tam nebudes mat ziadnu pauzu tak ano

evalin88
11. dec 2019

Statna sprava ide podla zakona o statnej sluzbe, aspon co viem. Zastupovala si niekoho na materskej?? Nam automaticky predlzovali po 2 mesiacoch ak bolo miesto...

goldenfish
autor
11. dec 2019

@c_est_la_vie ďakujem

goldenfish
autor
11. dec 2019

@evalin88 Nezastupovala. Rok zmluva, predĺžená na ďalší rok, potom 2 mes. pauza, iné miesto, rok doba určitá, po roku predĺžená na ďalší rok.

evalin88
11. dec 2019

@goldenfish asi nefunguje statna sprava vsade rovnako.. u nas doba urcita len pri zastupovani materskej.. ved sa porad na personalnom, ako by to bolo....