Do roboty som nastúpila v novembri. Ako to je s dovolenkou?

8. apr 2022

Ahojte vie mi niekto poradiť? V novembri som nastúpila do roboty. Zmluvu som dostala na pol roka. V decembri cez sviatky som mala 3 dni dovolenky ostatné neplatené voľno. Teraz mi konci zmluva ak mi zmluvu predĺžia zase len na pol roka ako to je s dovolenkou? Počíta sa len za tie mesiace co budem mat zmluvu? To mi budu tu dovolenku len tak kuskovat keď mi budu stále len po pol roku predlžovať zmluvu?

cyberk
8. apr 2022

idealne sa spytat na HR

alenah31
8. apr 2022

prečo si cez sviatky mala 3 dni dovolenky a potom neplatené voľno? U Vás sa počas sviatkov nepracovalo? Pokiaľ zamestnávateľ zatvorí prevádzku pričom má zamestnancov, ktorý nemajú dostatok dovolenky z dôvodu, že v priebehu kal. roku nastúpili na jeho konci - zo zákona Vám musí zaplatiť tento čas ako voľno s náhradou mzdy nakoľko to bola prekážka na strane zamestnávateľa - ak by firma otvorená bola mohla si pracovať. Ak sa bude predlžovať pôvodná prac. zmluva nič sa nekúskuje. To nie je nový PP - patrí ti dovolenka vo výmere od 1-11/2022 (ak PP končí k 30.11.). Ak ti PP končí niekde počas novembra a nie na jeho konci - patrí to dovolenka vo výmere 1-10/2022.

autor
9. apr 2022

@alenah31 nie nepracovalo sa medzi sviatkami a všetci čo sme nemali dosť dovolenky sme si museli brať neplatené voľno.