Do koľkých dní treba prevziať občiansky preukaz?

27. sep 2024

Zdravím.Prosim Vás viete mi poradiť do koľkých dní je treba vyzdvihnúť si nový občiansky preukaz? Ďakujem

januska12323
27. sep 2024

Počká na teba kým neprídeš.

komikcide
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alickapusinka
27. sep 2024

ja som si išla hned ten papier čo si dostala namiesto OP je len pre políciu ale ináč nepoužiteľný na žiadne úkony ani na úrady.Treba ísť hned OP TI treba všade kam ideš.

autor
27. sep 2024

@alickapusinka Lenže nedá sa mi ísť hneď.

mirka17
27. sep 2024

ja som si teraz dala robiť občiansky preukaz aj pas naraz. Občiansky mi povedali že bude zhruba do 30 dní, a pas do 90 dní. opýtala som sa či môžem prísť naraz po obe, nech tolko nelietam a povedali že samozrejme. Kedy chcem. Podotýkam že ja mam občiansky ešte platný do novembra. Takže mne to nesúri, dala som si ho robiť v predstihu. A práve včera mi pipla sms že občiansky je hotový, ale vyberiem ho až spolu s pasom

autor
27. sep 2024

@mirka17 Ja mám tiež starý občiansky ešte platný.Len potrebovala som ho kvôli zmene priezviska.Mne sms-ka pipla dnes.

mirka17
27. sep 2024

tak ak teraz nemaš nič súrne na vybavenie s novým menom, tak vyzdvihni ked budeš mať čas, ako som pochopila lehota na vyzdvihnutie nie je, ale ak ho potrebuješ surne tak nie je čo riešiť 🙂

autor
27. sep 2024

@mirka17 Nie nepotrebujem ho súrne.

zutomad
27. sep 2024

Musia ho tam držať dokým je platný,čiže tých 10 rokov. Ja som si dala robiť,ale nevedeli zaručiť,že stihne prísť dokým odideme do zahraničia,tak som sa pýtala,či preň môžem prísť o rok a povedali,že musia držať dokým je platný.

autor
27. sep 2024

@zutomad Ahaa,to som nevedela.