Ahojte, vie niekto, ako dlho sa môže poberať pandemická OČR, keď dieťa v 3r.nevzali do MŠ a nastúpi až v septembri bud.roka? Niekde som čítala, že očr sa može vyplácať max 90dní, no neviem, či je to tak aj v tomto prípade.
@misickajakubko tá 90 dňová OČR sa týka dlhodobej OČR pri nepriaznivom zdr. stave keď ju na max. 90 dní uzná posudkový lekár. Pandemická OČR je určená zamestnaným matkám, ktoré sa po ukončení RD vracajú do práce a deti nie sú umiestnené v predškolských zariadenia. Je na neurčito - no tak ako sa zrušil pandemický RP aj táto dávka nebude nekonečná a už sa šepká o jej zrušení.
NEšepká, pokiaľ viem, od 1.1. je pandemický rodičovský zrušený a pandemická OČR a PN bola myslím rušená už k 1,12
@alenah31 ďakujem pekne. Zatiaľ zrušená nie je, no uvidíme dokedy.
@majkappp mate zle info, pandemicka OCR nebola zrusena k 1.12.
iba pandemicka PN
tu je dobry clanok z dnes
https://www.topky.sk/cl/10/2232075/OTAZKY-a-ODP...
@alenah31 môžem sa opýtať a ak mi končí rodičovská v januári a ja nemám prácu tak mne nepatrí nič ?
@modrymotyl8 nie
@misickajakubko nie je zrusena ale musis byt zamestnana samozrejme a zatial trva (kedy ju zusia nevedno)
@modrymotyl8 ak po skončení RD neprerobíte aspoň 1 deň, tak nárok a OČR nevzniká
@modrymotyl8 nie...bohuzial.
@misickajakubko ja som poberala túto pandemicku ocr od decembra minulého roku až do septembra pokiaľ mala nastúpila do škôlky, a neprerobila som ani deň v práci medzi tym
@ludinka tak super. Posielali ste si len čestné vyhlásenie a nič viac? Potom ste nastúpili do práce, ci na úrad práce?
@ludinka tak to znamená čo ? že mam nárok či nie?
@modrymotyl8 NIE nemate.....ona narok mala, lebo ona je zamestnana takze ked ukoncila RD rovno mohla nastupit na pandemicku ocr hoci medzi RD a nastupom do prace neodrobila ani den. Vy nemate pracu kam sa po RD vratite - nemate narok na pandemicku ocr....ta je len pre tie, ktorym pocas jej poberania PP trva. Pre take pripafy ako vy bol pandemicky RP, ktory ale k 31.12.2021 konci. A co viem bude sa rusit aj pandrmicka ocr, len este neupresnili odkedy.
@misickajakubko sak sa vratila do prace tato paneemicka ocr sa da poberat len ak trva tvoj pracovny pomer
@alenah31 ďakujem za vysvetlenie
@misickajakubko myslim, ze pri pandemickej ocr toto neplati
prave dnes som videla o tom clanok, skuste popozerat, ci sa tam o tom nepise nieco
https://www.topky.sk/cl/10/2232075/OTAZKY-a-ODP...