Dlhy bez exekúcie a osobný bankrot?

status1
28. okt 2019

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať ak mám nejaké dlhý ale nie sú vedené ako súdne exekúcie tak ako ich do toho zahrnu? Oni si to nájdu overia alebo ako to funguje? Ďakujem

sara07
28. okt 2019

teraz su nové zákony ohladne osobného bankrotu, jasne že všetko overuju a riešia ale lepšie pre teba všetko priznat

berny800
28. okt 2019

Všetkych svojich veriteľov, teda tých, ktorym niečo dlhujes, musíš uviesť do zoznamu veriteľov, ktorý je súčasťou tlačiva žiadosti o osobný bankrot.Čo tam neuvedies, od toho oddlzeny nebudeš. .a vzniká problém .

status1
autor
29. okt 2019

@berny800 a ak o niečom neviem ako to zistiť? Véd to sa nedá ako sa to potom rieši?

berny800
29. okt 2019

@status1 ako, že nevieš komu dlzis peniaze? To sa mi ťažko chápe, to už musí mať človek dlhy na všetky strany krížom krážom, keď si to nepamätá.
Inak v centre právnej pomoci ti poradia, tam sa pýtaj. Lebo vymáhanie niektorých dlhov mohli prevziať externé spoločnosti, odķupit pohladavku. Vtedy do zoznamu treba uviesť aj tu vymahacsku spoločnost. V cpp ti s tým poradia.

status1
autor
2. nov 2019

@berny800 nie som si istý kde všade ich mam, takže nestačí napísať napr. Orange ale musím zistiť ktorá spoločnosť to teraz ma a vymáha a ju napísať do zoznamu?