Dlhšia OČR

gemelos
16. feb 2024

Ahojte, mám choré dieťa ktoré chodí do školy, som na OČR na 10 dni. PO skončení OČR lekár neodporúča aby moje dieťa nastúpilo do školy, nakoľko potom sú už jarné prázdniny a aj tak bude doma a hneď po nich ide na plánovanú operáciu mandlí. Nesmie už potom ochorieť a keďže teraz berie ATB, tak je velká pravdepodobnosť že s oslabenou imunitou niečo chytí v škole pred prázdninami. Ako to riešiť bez toho aby som si musela čerpať dovolenku? Nedá sa byť na OČR dlhšie ako 14 dní?

viestta
16. feb 2024

Na OCR mozes byt ako dlho treba, ale platenych je len 14 kalendarnych dni

gemelos
autor
16. feb 2024

Podotýkam, že po operácii budeme opäť minimálne 7-10 dní musieť byť doma. Najradšej by som to spojila len neviem ako.

viestta
16. feb 2024

@gemelos po operacii dalsia OCR na inu diagnozu.

charlottha
16. feb 2024

mozes byt na OCR tak dlho ako budes potrebovat zdravie a rekonvalescenciu nemoze nikto ovplyvnit, bohuzial platenych je len 14 dni. alebo to este vymen s PNkou i ked za tu dostanes menej ako za OCR.

alenah31
16. feb 2024

@gemelos dá - po 14-tich platených dňoch ostaneš na neplatenej. Dlhodobá platená OČR - len za splnenia podmienok - a to vy nespĺňate. Osoba, s ktorou chceš byť dlhšie na OČR musí byť hospitalizované aspoň 5 dní v nemocnici a OČR ti vystavia ešte v nemocnici resp. ti dajú odporúčanie na vystavenie tejto OČR a vystaví ju pediater.

melanta
16. feb 2024

@gemelos dlhšie ako 14 dní je platená iba ak ide o PN vystavenú v nemocnici, kde bol pacient hospitalizovaný minimálne 5 dní alebo s OČR vystavenou paliatívnym pacientom. Čiže v tvojom prípade 14 dní a potom neplatená očr.