Ahojte, mám choré dieťa ktoré chodí do školy, som na OČR na 10 dni. PO skončení OČR lekár neodporúča aby moje dieťa nastúpilo do školy, nakoľko potom sú už jarné prázdniny a aj tak bude doma a hneď po nich ide na plánovanú operáciu mandlí. Nesmie už potom ochorieť a keďže teraz berie ATB, tak je velká pravdepodobnosť že s oslabenou imunitou niečo chytí v škole pred prázdninami. Ako to riešiť bez toho aby som si musela čerpať dovolenku? Nedá sa byť na OČR dlhšie ako 14 dní?
Podotýkam, že po operácii budeme opäť minimálne 7-10 dní musieť byť doma. Najradšej by som to spojila len neviem ako.
mozes byt na OCR tak dlho ako budes potrebovat zdravie a rekonvalescenciu nemoze nikto ovplyvnit, bohuzial platenych je len 14 dni. alebo to este vymen s PNkou i ked za tu dostanes menej ako za OCR.
@gemelos dá - po 14-tich platených dňoch ostaneš na neplatenej. Dlhodobá platená OČR - len za splnenia podmienok - a to vy nespĺňate. Osoba, s ktorou chceš byť dlhšie na OČR musí byť hospitalizované aspoň 5 dní v nemocnici a OČR ti vystavia ešte v nemocnici resp. ti dajú odporúčanie na vystavenie tejto OČR a vystaví ju pediater.
Na OCR mozes byt ako dlho treba, ale platenych je len 14 kalendarnych dni