Dlhodobo PN

anabela2111
1. dec 2023

Nemáte skúsenosť, či sa dá na niekoľko dní zmeniť/nahlásiť sociálnej poisťovni adresu, kde sa bude pacient nachádzať? Som dlhodobo PN kvôli komplikovanej zlomenine nohy, rehabilitujem, vychádzky mám doobeda, poobede na 2 hodky, kontrola zo SP mi bola už viac krát, Vianoce by sme chceli tráviť u mojich rodičov na dedine v mojom rodnom dome, ale je to iný okres, ako je môj trvalý pobyt..Neviete či sa niečo také dá? Samozrejme by som dodržiavala liečebný režim, bola by som stále v dispozícii na tej adrese..

mogaa
1. dec 2023

@anabela2111 dá sa to, ale musíš pred tým oznámiť svojej príslušnej SP pod ktorú spadáš podľa zamestnávateľa zmenu pobytu kde sa budeš nachádzať....samozrejme SP ti môže poslať kontrolu aj keby to bolo 400km rozdiel, jednoducho požiadajú inú pobočku o kontrolu.....

lienka.7
1. dec 2023

@anabela2111 už sa to tu riešilo v iných témach. Ano môžeš, ale musíš to vopred nahlásiť. Vopred znamená vopred, nie ze v ten deň napíšeš ze ideš preč.

anabela2111
autor
1. dec 2023

@mogaa
@lienka.7
Ďakujem za reakciu, s kontrolou samozrejme rátam, budem sa zdržiavať len u nich doma. Nakoľko som už 3 mesiace PN a mám starších rodičov so zdravotnými problémami, tak ma oni nemohli prísť pozrieť, 3 mesiace sme sa nevideli a rada by som trávila aspoň sviatky s nimi, keď budú mať deti prázdniny...😑

janinah
1. dec 2023

Ja som im napísala mail so zmenou adresy.nik neodpísal.ale bola som krytá.co by som telefonátom nebola.