Ahojte chcem sa opýtať manžel pracoval 4 roky na Slovensku na zmluve minuli rok v júli sa rozhodol že pôjde do Čech a tak podal výstup z práce v ktorej pracoval 1.7.2021 a nastúpil do Čech 12.7.2021 nenahlásil sa za ten čas nikde pretože ihneď išiel na zmluvu neriešili sme to a pred nedávnom mu prišlo že má dlh na poisťovní 300€ neviem prečo keď sme tam Volali povedali že keď ukáže že je poistení v Čechách tak nemusí nič splácať no ale je to ešte jeden problém keďže ja stále poberám materskú a prídavky zo Slovenska a počula som že by som nemala a že keď na to prídu tak že budem musieť vrátiť peniaze na slovenku čo som za ten čas pobrala a že si ich budem musieť vybaviť v Čechách vôbec sa tomu nerozumiem mali ste to niekto tak
@9lf9 ja nepracujem ja som dostudovala strednú 4 ročnú a išla som na materskú on má v CZ prácu tak neviem že či môžem poberať materskú zo Slovenska
ak by si nahlasila ako mas podla zakona tuto zmenu na urad tak ti davky zastavia a ziadat musite v CR.
@9lf9 ja som tiež poistená v Čechách len malá je poistená na Slovensku
pokial tebe trva prac.pomer na SR tak narok na davky na SR mate...ale veci ako praca jednoho z rodicov je vec co trev
ba nahlasovat na upsvar pri podani ziadosti ste to podpisali v pouceniach.