Ahojte, mám dlh na zdravotke a v auguste idem k zubnému chirurgovi na extrakciu zuba. Zoberie má aj tak prípadne bude tá suma vyššia? Len či ste sa a tým niektora nestretla. 2 roky dozadu som tam bola u neho a mala som tiež s týmto problém a len mi povedala sestrička aby som si to vyriešila a to bolo všetko. Chirurg je veľmi milý ale ako som písala naposledy som bola 2 roky dozadu tak neviem ako to je teraz. Ďakujem za každú radu.
@dadka3450 mne sa napr stala veľmi nepríjemna vec,šla som na preventívnu ku gynekológovi a on zrazu,ze mam dlh na zdravotke a preventívnu mi neurobí. O dlhu som dovtedy netušila! Takže som si zliezla z kozy a zahanbene odišla. Dlh šla hneď poriesit.
Nechápem prečo si ho za 2r nezaplatila, aj sa čudujem,exekútor ti ešte nepísal? Veď si daj aj splátkový kalendár. Ja viem,že keď som to ja riešila,to bolo asi 10r dozadu taj polovicu sumy bolo potrebné zaplatiť do par dni a druhu polovicu dali splátky rozložené na polroka
@lilyianka tiež som mala dlh... ani som o tom nevedela. na poisťovni mi dokonca tvrdili že mi poslali dop. list, výzvu a neviem čo všetko. zostala som v šoku. Tak som povedala nech mi ukážu kto to prevzal - zrazu sa zistilo že mi nič neposlali.
Najskôr že nemám zaplatené 6 mesiacov poistku, potom 3 mesiace, potom sa to znížilo pri ďalšej návšteve zas na 1 mesiac, potom 3 týždne zas pri ďalšej návšteve - no proste NEPORIADOK...
Nakoniec som platila pár e myslím že za týždeň nezaplatenia poistky...
Ešte mi povedali že vtedy v tom čase neposielali ani exekútorov - vraj malá čiastka...
@dadka3450 ešte raz pre nechapavych ľudí. Keď som išla k zubárovi na trhanie zuba 2 roky dozadu tak som tam mala dlh 100€ a keď som to zistila tak som to o pár dní vyplatila odvtedy som nemala ziade dlhy ani nič. Teraz tam mám opäť dlh ale len z mesiaca júl a to nie mojou vinou, ale rieism to. Prosím vás nemyslite si že by som bola taká sprostá a mala dlh 2 roky.
@darijja mňa zase vzrušuje ako ostatni vedia hneď odsudit a pritom ani netušia co a ako, tiež ma ide uchytiť z takých ľudí 😉
@maciatkolulu mna vzrusuje, ako niekto dlhuje a este sa tym div ze nie chvali na internete... a necudovala by som sa, keby tu od autorky vznikla cochvila tema na aku davku mam narok od statu 😀
@darijja predpokladám, že to bol dosť blbý pokus o žart. Tie ženské, čo vycicavaju a odrbava ju systém sú OK? Niekto z nejakého dôvodu dlží, ten dôvod nepoznáme, pýta sa niečo úplne iné a ty tu píšeš o com vlastne? Mastis si ego alebo? Ako dostať čo najvyššiu materskú keď som v živote nič neodpracovalo, ale svokra ma prihlási? To je dobre, nie? Túto dlží, zaplatí a ide sa ďalej, neukroji ani tebe, ani mne... Tak sa dievča spamätaj a chod rýpať inde, si trápna.
@maciatkolulu moja zlata. Mne keby sa niekedy prihodi nedoplatok hoci kde, tak si dam na to do buducna pozor ,aby sa mi to uz nikdy nestalo a nie ze mi bude kazdu chvilu vznikat niekde nedoplatok 😀 tak sa ty ukludni... a maximalnu matersku mozes dostat, ak mas aktivnych minimalne 270dni poistenia, cize minimalne 270dni odpracovanych, inak o tom nemozes ani len pomyslat 🙂
@darijja tak si poriadne zisti co a ako a ako vieš navýšiť materskú, aj keď do prace ani nepachnes... Moja zlata. Stat sa ti v živote môže všeličo, nikdy nehovor nikdy.... Bacha
@maciatkolulu neboj sa, ja uz mam velmi pekne na maximalnu matersku nasliapnute. Neuveris, ale svokra ma zamestnala 😀
@darijja no vidís🤣
@dadka3450 ved zaplatiš komplet sumu a vybavene.. alebo ta nezoberu a pošlu k sukromnému a tam tak či tak zaplatiš plnu sumu..
Takže okolo 120eur a viac si nachystaj určite 🙂