Ahojte,potrebovala by som poradit.Mojmu milemu 4 rocnemu synovcovi bude asi diagnostikovany asperger. V jednej klasickej skolke ho uz odmietli a je mozne,ze ho odmietnu aj inde.Okrem vsetkych inych tazkosti,ktore asperger prinasa,je mozne,ze s nim bude musiet niekto ostat doma.Maju jeho rodicia narok na nejaku davku od statu,kt. im to aspon teraz ulahci?
na vela narok nemaju asperger je realitvne "lahka" diagnoza, najma ak ma mentalnu uroven ok, ak sa s nim dobre pracuje beznu skolku zvlada, obcsa s odretymi usami ale zvlada, musi sa naucit adaptovat sa nakolko potom pojde do skoly a co potom?? ak bude prijaty do skolky a bude mat potvrdenu diagnozu nemozu ho len tak vyhodit nech idu cez cpppap a nech im spracuju na zaklade lekarskej správy zaver do skolky ako pracovat s dietatom popr. odporucanie a asistenta a dieta normalne funguje bude integrovany skolka na neho dostane xkrat viac penazi ako na bezne dieta
@kacena4 dik za info,no on bol v skolke asi dve hodiny na skusku a potom im v podstate povedali,ze ho tam nechcu,kedze ma slaby ocny kontakt,nekomunikuje s nimi,len si tam tak je a nerobi nic,co od neho chcu (desiata,obliekanie...) ale jasne,ciel je pomoc mu si poradit v zivote co najlepsie,kolektiv a interakcie deti su dolezite
@bubuzu mojich známych syn tiež má a v škôlke sa správa presne tak ako si popísala. Hrá sa sám, maximálne so svojou mladšou sestrou, ktorá tam tiež chodí. Akurát už začal tolerovať ostatné deti, predtým pred nimi utekal. V jeseni nastupuje do školy, ide do normálnej základnej školy, ak bude treba, požiadajú o asistentku. Ale zas pamäť má chlapček výbornú, čítať vie od 4 rokov, všetko si pamätá.
my v rodine tiez mame taketoho chlapceka. v skolke bol samotar ale chodil tam. on je asperger s vysokym IQ. momentalne je uz tretiak v skole a tam chodi velmi rad, pani ucitelka si na neho zvykla aj deticky. este ma problem fyzicky so srdieckom, ze vela nevladze ale deti ho prijali takeho a da sa to. nehovorim ze to nebolo tazke ale treba skusat.
Ahojte mamičky vedeli by ste my poradiť mam syna s Aspergenom, mame vysoké IQ na svoj vek 5r ovlada dosť vedci navštevujeme obyčajnú skolku uz od 2,5r pekne fungujeme .syn bude nastupovať do prvého ročníka chcela by som pre neho byt asistenta pretože väčšinou všetko robíme spolocne hlavne učenie atd.existuje niečo ako nadstavba v pedagogickej sfére,alebo Vs aby som to v podstate mala ľahšie a vedela snim ako mam pracovať.dakujem
Máme aspergera, tu platí pomôž si sám, lebo nik iný ti v ničom nepomôže.
Nech skúsia požiadať do materskú do 6 rokov, nám neuznali, lebo sme ešte nemali potvrdenú diagnózu až v 8 rokoch.
Nech sa pripravia, že to bude ťažké, hlavne co sa školy týka.