Dieťa narodené na Slovensku a anglické občianstvo

point111
17. jún 2014

chcem sa opytat ci niekto nema s niecim takym skusenost, momentalne som v uk, a cakam babatko, otec dietata je anglican, ale chcela by som dieta porodit doma na slovensku a potom sa vratit do uk, ako to bude s obcianstvom, viem ze po mne a tym ze by sa narodilo na sk ziska slovenske obcianstvo automaticky, ale ja by som chcela aby dieta malo obcianstvo aj anglicke, co by som mala urobit?

lucymk
17. jún 2014

@point111 ak chces pre dieta od narodenia anglicke obcianstvo,tak uctite by som rodila v anglicku.ked budes rodit na slovensku,tak ho dostane az v jeho 15roku zivota po zlozeni skusok na obciansky preukaz

point111
autor
17. jún 2014

a este jednu vec, chcela by som aby dieta malo otvovo priezvisko, vraj na to potrebujem Súhlasné vyhlásenie o otcovstve, existuje nejaky taky dokument v anglictine, alebo musim ist niekde tu v uk to vybavit???

havana_frost
17. jún 2014

@point111 Ak sa má narodiť na Slovensku a potrebuješ súhlasné vyhlásenie o otcovstve, to sa dá spraviť jedine osobne na matrike tu na SVK, obaja prítomní spolu naraz.

veriiii
17. jún 2014

@point111 skus napisat mail na slovensku ambasadu do Londyna, oni by to mohli vediet take info: -)