Ahojte potrebujem od vás radu, čo robiť keď mi dieťa po kreslila papier o ukončení OČR ? Neviem ako to zobrala zo skrine, maximálne tak 5 minút som na ňu nedávala pozor 🙈
Volala som lekárovi či nevie dať iný papier ale povedal že sa nedá, zamestnávateľ mi ten papier takto nechce zobrať a tým pádom nebudem mať vyplatené OČR 🙄 potrebujem rýchlu radu či sa to dá nejak riešiť lebo už ma ide poraziť 🙄
odfot si ten pocmarany, a posli postou pocmarane zamestnavatelov, s doporvodnym listom, ze dokument ma vadu, nie je to pravna vada, a ale nie je mozne vystavit novu. zaroven napis vetu, ze v pripade ze neuzna, bude musiet o postupe rozhodovat inspektorat prace, pripadne aj na ten inspektorat zavolaj. ale skus to poslat postou tomu zamestnavatelovi.
@knihomol34 Tak ak nepristupi lekar ani zamestnavatel, tak sa zial budes musiet zmierit so skutocnostou, ze ti OCR nepreplati. Budes to mat ako ponaucenie do buducna 😁.
vsetky poskodene dokumenty maju sposob ako ich nahradit, aj poskodene bankovky sa nahradzaju, iba ak su do takej miery poskodene, ze nie je vidno co to je zac. ale tu by mal existovat sposob. predsa aj niekomu dospelemu sa moze dokument poskodit.
@knihomol34 je to nečitateľné?
Nech ti povie zákon/paragraf, kde je napísané, že to môže odmietnuť.
Mala som PNku roztrhnutu, zlepili sme lepiacou páskou a nebol problém. Takisto pokvapkamú od krvi a takisto. Údaje boli čitateľné tak nebol dôvod odmietnuť.
V akom ju máš stave?
@nyusika áno mala pri sebe pero a farbičky lebo práve kreslila, ja som išla len prádlo vyložiť na balkón a určite som nebola preč viac než 5 minút
@martul je to čitateľné len aj zadná strana čo má vyplniť zamestnávateľ je celá pokreslená 🙈
nevies to zgumovat?
vytlac tu zadnu stranu z inernetu a pripoj k tomu tlacivu este raz zadnu stranu. a pripoj ten list, kde bude vysvetlene, ze su nutne opray v dokumente.
OCR vyplaca socialka, ako o tom moze rozhodovat zamestnavatel mimochodom?
@simca06022011 zamestnavatel potvrdzuje, ci nei? jedna cast je tam tusim vyhradena pre zamestnvatela... ten to potom posiela socialke, ci?
@simca06022011 nedá sa, po kreslia to s perom 🫤
@knihomol34 inak nasa lekarka vzdy povedala jedno, kym dieta nema rozumu dostatok, pera nema mat vobec v dosahu...
@knihomol34 ja by som predsa len skúsila osobne lekára. A dovliekla so sebou aj vinníka🤣 predsa to musia mať niekde v systéme a pokiaĺ doklad na OČR nemá nejaké ,,poradové" číslo(aby sedelo s poslanou časťou) tak by nemal byť problém dať ti tú druhú časť. Alebo vypísať nanovo. Skús,škoda peňazí.
ja by som skusila vsetko, aj zamestnavatela popresviedcat, ked vrati tak lekara, v najhorsom by som isla poplakat na ten inspektorat prace . (my sme uz vymienali aj poskodene stravenky a vymenili nam ich 1:1, tam islo o to ze neboli minute, nie o tu hodnotu toho papiera. ani tu by nemalo ist o hodnotu papiera, nie je zo zlata, tak by sa mal dat vymenit, ved hodnotu ma to co je na nom.
To si fakt neviem predstaviť prečo je to taky obrovský problém, ved je to kus papiera a stat sa s tým môže milión vecí, keby ti rovno kabelku ukradli po ceste od lekára. Snáď to dáko vyriešis, držím palce
vies co, ja ako mzdarka by som sa stym vobec neprtila... opeiatkovala by som pokreslene, a islo by to tak. On dava predsa iba jednu obycajnu peciatku tam a napise kedy si naposledy pracovala, pripadne sami zda aj kedy nastupujes do prace.. a to je vsetko. Alebo by som poovedla, nech mi tam tu peciatku daju a ja si to na socpoist odnesiem sama...ak budu mat problem nevezmu mi to. pokial vidno datumy, nie je o com. To co mas ty vyplnit je tam akurat cislo uctu, podpis... (podla PNky predpokladam, popravde ocr som este v ruke nemala)
@knihomol34 daj fotku nech vidime ako to vyzera, na zadnej strane by nemali byt tvoje udaje. Vsetko sa da poriesit, robila som s PNkami, OCRkami...
Ukaz ako to je pokreslene. Ale ako píšu vyššie, vytlač zadnú stranu a pripni. A zavolaj na SP co stalo a ci to je problém
Gulickove pero vedia odstranit rozne pripravky. Ale co ma teraz napadlo tak odlakovac na nechty ;)
?t=61
@knihomol34 z-tel to aj tak zasiela na socialnu poistovnu, takze o tom, ci ti to v yplati soc. poist, nerozhoduje z-tel a co tam nie je vidno datum? na tej OCR?
A to sa uz neposiela elektronicky ako PN? Skus sa.sppytat na socialke ci.k tkmu nejestvuje nejaka vynimocna situacia dones ten povodny a pytaj si radu lebo 10 dni penazi do.luftu a este k tomu alvlastne aj absencia v robote to neni sranda
Stalo sa mi podobné, volala som do sociálnej poisťovne kde mi vedeli vystaviť kópiu. Skús kontaktovať pobočku.
@knihomol34 pokojne by som ju preakenovala a v počítači upravila tka aby to nebolo počmárané, poprípade zavolať na sociálku. Toto sa stáva. Ja ako mzdová účtovníčka by som sa len zasmiala, normálne vyplnila a dlaa na sociálku nech sa aj oni pobavia 😂
@akje mne vtedy 4 ročný nakreslil slniečko na žiadosť o sterilizáciu 😂 vypisovala som ju, kreslil si vedľa mňa, odbehla som otvoriť kuriérovi s jedlom a keď som sa vrátila už tam bolo😃 s dr. Sme sa riadne zasmiali, že na lepšie miesto to už ani nakresliť nemohol.
Ja som mala zlomenú ruku a od lekára som mala poslane elektronický s tým že mala som aj papier ak by náhodou. Ale ak dá sa poslať aj elektronický kopia treba ísť na sociálnu poisťovňu. U nás PN je elektronická.
@knihomol34
uprimne - fakt si nedokazem predstavit, aka je pravdepodobnost, ze dieta nieco vezme zo skrine a k tomu ma hned k dispozicii farbicky - a cele to stihne za pat minut.
a nienepiste, ze deti su vynaliezave - jasne, ze su.
ale toto nebola zalezitost piatich minut a to potvrdenie nebolo normalne odlozene tak, aby bolo v poriadku.