Dentálna hygiena a priepustka

nikpa
3. dec 2020

Vie mi niekto povedať, či by mali v práci uznať paragraf z dentalnej hygieny? Ďakujem

h2
3. dec 2020

@nikpa A kto vie, že to je z dentálnej hygieny? Bola si u zubára a hotovo. 😉

nikpa
autor
3. dec 2020

@h2 praveze na peciatke je uvedené dentalna hygienicka. Nemam od zubarky, aj ked to je jedna ordinacia a robia spolu, az doma som si všimla aku pečiatku dala na priepustku

monkabohdalova
3. dec 2020

@nikpa ano samozrejme musia uznať

meluela
3. dec 2020

@nikpa mne uznali v pohode. vsak to je zdravotny ukon, ktorym niektori zubari podmienuju napr. ci bude platit nejaka zaruka na spravene zuby. nebola si u katernicky ani na manikure 🙂

hettinka
3. dec 2020

@nikpa paragraf sa môže uznať na čas nevyhnutného ošetrenia. Zamestnanec sa má ošetrovať prednostne mimo pracovného času. A keďže zubnú hygienu robia hocikedy aj popoludní, dá sa objednať mimo pracovného času, tak ja osobne by som takú priepustku asi ani nepriniesla.
Či ti to uznajú, závisí od tvojho zamestnávateľa.

nikpa
autor
3. dec 2020

@hettinka aj k lekárovi sa da dnes v pohode objednať aj v poobednych hodinách ale pri tom mám právo na ospravedlnenie z práce na lekára, takze zamestnávateľ mi nemá co určovať kedy sa objednam, či ráno alebo poobede. Chápem ak by neuznali na celý deň, to je hlúposť, samotná hygiena trvá max 45min. ale vôbec to nuznat nie je ok, moj zubar si tym napr. podmieňuje akékoľvek ošetrenie, som nutena na tu hygienu proste ísť a navyše pracujú do 14h takze to ani mimo pracovného času nestiham. A to ani nespominam, ze dochadzam do práce vyše 50km. No ale môžeme sa tu dohadovat kolko chceme, uvidím ako sa k tomu v práci postavia, nabudúce potom budem múdrejšie a dám orazit zubarke.

hettinka
4. dec 2020

@nikpa ale áno, zamestnávateľ ti môže povedať, že si máš vybaviť lekára či zubného hygienika mimo pracovného času, ak je taká možnosť.
Ja som len odpovedala na tvoju otázku, nechápem, prečo takto reaguješ.

cacianka
5. dec 2020

@hettinka mas pravdu. Zakonnik prace je v tomto jednoznačný, dokonca personalistky obcas kontroluju moznosti mimopracovneho terminu.
Zamestnavatel naozaj nemusi uznat P, nech sa autorka jeduje kolko chce, ale väčšinou to toleruju.
Pomial nie je smenna prac. doba .

nikpa
autor
5. dec 2020

Uznali 😀