Dedila by som po manželovi?

10. okt 2024

Ahoj, prišla som sem po radu. Som vydatá, mám manžela (vzťah je nefungujúci pre manželov alkoholizmus),v manželstve sú deti. Bývame v dome, ktorý zdedil manžel počas manželstva. Nebol v dobrom stave, tak sme zobrali hypotéku, ktorú splácame a ešte dlho splácať budeme a vynovili sme, ho. Moja otázka je.. Ak by sa manželovi niečo stalo, ako to je z dedením. Ja a deti - pokiaľ je na dome hypotéka. A druhá otázka.. Ak by som od neho odišla, mám na niečo nárok? Dom je napísaný naňho, hypotéka na oboch.

ukgirls
10. okt 2024

ak sa mu daco stanes dedis vsetko s detmi vratane dlhov... ak odides mas narok na preplatenie casti toho co sa z hypoteky vrazilo do jeho domu ..ale samozrejme aj polovica zvysku hypoteky je tvoja..

gribka1
10. okt 2024

Pokiaľ sa rozvedieš, tak už len deti dedia

sasa1310
10. okt 2024

@ukgirls nie čo sa vrazilo, ale čo sa splatilo

sissy27
10. okt 2024

Co myslis tym “odisla” ? Ak rozvod, tak dedit pochopitelne nebudes, vysporiadate si majetok po rozvode. Jeho majetok zdedia deti.
Ak odchodom myslis odstahovanie sa, ale rozvadzat sa nebudete, tak si normalne pravoplatny dedic.

ukgirls
10. okt 2024

@sasa1310 nie kedze dom uzivala aj ona .. takze sa vracia len urcita ciastka

rozculena
10. okt 2024

spravila si chybu,že si si na seba vzala hypotéku na nehnuteľnosť,ktorú nevlastníš.

vikiki29
11. okt 2024

Denno-denne takáto téma. Nehnuteľnosť je manželova, ale hypo spoločná. A vzťah nefunguje… Niektoré ženy sú nepoučiteľné. Autorka, máš aspoň niečo svoje nadobudnuté pred manželstvom? Máš kde s deťmi ísť?