Prosim viete mi niekto poradit co urobit? Som rozvedena 3 roky s manželstva pochádza 4 ročná dcéra. Exmanžel skončil na invalidnom dôchodku ako psychiatrický pacient. On je ale svojprávny a mnohých by ani nevedeli ze on ma nejaku psychickú chorobu. Exmanžel žije s exsvokrou jeho mamou ta pije a je viac dementna. Ma este sestru a ta sa usiluje urobit exmanzela nesvojprávny abx mohla disponovať s ich spoločným majetkom a to je 4 izbovy byt. Svokor po smrti automaticky prešlo 1.8 na exmanzela a jeho sestru a polovicu ma zatial mama a ona ked umre tak sa to opäť rozdelí a každy bude mat v 4 izbovom byte polovicu majetku. @lenze jeho sestra ho chce zbavit svojpravnodti aby mohla este za jebo života získať všetok majetok tsk mi našej spoločnej dcere nic neostalo ako dedictvo ak by exmanžel umrel. Chceme s exmanželom prepísať na 4 ročnú dceru tu 1.8 co zatial patrí jemu. Lenze nevieme ci sa to da a kde to treba vybavit a AKÉ DOKLADY POTREBUJEME. Dakujem
Maloletý môže byť účastníkom kúpnej zmluvy, kúpnu či darovaciu zmluvu musí schváliť súd pred vkladom do katastra.
Ak má vlastník exekúcie, je lepšie ich najskôr vyplatiť, pretože inak na to môže nadobúdateľ nehnuteľnosti (podielu) doplatiť, najmä ak ide o priameho príbuzného.
@eevickaa Existuje čiastočné a úplné obmedzenie spôsobilosti a o tom, ktoré práva ostanú nedotknuté, rozhoduje súd. Takže je to individuálne a nie vždy rodina môže disponovať majetkom danej osoby. Veľmi silne pochybujem, že by sa to sestre mohlo podariť. Práve kvôli ľuďom ako je ona, došlo k týmto zmenám a aj duševne choré osoby sú v tomto smere chránené.
@alaguema ufff tak aspon trochu ste ma ukludnili. Lebo 5 rokov dozadu im zomrel otec,moj najlepši svokor na svete 😢. A pred smrťou par dni prisla ona na navštevu netušila som aké ma plány. Prefíkane ho spracovala aby vybral vsetky peniaze na vkladných knižkách. Nikto netušil kolko a kde si svokor šetrí. Lenze ona to nejako zistila a oblbla ho ze ak ma niekde účty v bankách aby ich zrušil a vybral hotovosť. LEBO VRAJ KED TO NEVYBERE TAK 20% ZO VŠETKÝCH PENAZI SI ZOBERE NOTÁR 🙈🙈🙈 svokor jej veril a urobil tak. Lenze vedela to len ona. Aj ked nevedela ze ci ma nieco našetrené a kolko. CHUDAK ANI NEVYCHLADOL A ONA PRISLA DO BYTU ZE UMÝVAŤ OKNA 😡😡😡 vzivote tam prach nebola umyt a teraz aka aktívna zamkla sa v jeho izbe a prenurala vsetko zhrabla peniaze. Vyšla z izby a po nejakom case povedala ze našla trezor kde si on odkladal peniaze a bolo tam len 6000. Rozdelíli si ich 2000 manzel,sestra,svokra. Neverila som jej a tak som pátralala a počase sa mi podarilo zistit ze existovali 2 knižky vklade bol vybraté par dni pred smrťou a na tých bolo dokopy 15.000 😡😡 ŠPINA JEDNA ICH ZHRABLA LEBO ZÁHADNE ONICH NEVIE. A nepohli by sme stym aj keby sme to dali na sud lebo svokor to vybral pocas života a to neni dedictvo. Mala to velmi dobre prešpekulovane. Fuj hnusia sa mi takí ľudia rodič este nezomre a uz maju plán ako rýchle získať co najviac 😡😡💩💩
pravdaže sa to dá, ked to on chce.chodte za notárom a on vám povie čo k tomu treba presne a objedná vas. ale nech napíše na dceru kupno-predajnu zmluvu ,nie darovaciu....ta je lepšia.aj v prípade že by si to niekedy rozmyslel už si to nebude mocť vziať spať.darovaciu može.