Dobrý deň,
blbá možno otázka, no aj tak by som si ju rád potvrdil. Dedičské konanie prebieha po mojej babičke a akurát by malo prísť posledné kde by sme teda mali spísať zmluvu s notárkou. Druhá strana od nás pýtala prefotený občiansky aby to mohla do tej zmluvy zapísať. My chceme dom odkúpiť a samozrejme máme aj finančné prostredieky na to.
Máte nejaké nápady o čo by im mohlo ísť alebo je to nejaký bežný postup? Sú to takí špekulanti, ktorí najskôr predlžovali dedičské konanie a zatajovali nám informácie ohľadne toho.
@sadlifesama ries priamo s notarkou
určite by som neposkytla druhej strane občiansky...
rýchlo sa poradiť so svojim právnikom...
@sadlifesama na fotku občianskeho preukazu nemajú právo, do zmluvy sa len napíšu údaje a skontrolujú podľa OP. Ak im máš niekomu odovzdať údaje tak opísať na papier, poslať mailom/SMS ale nikdy nie fotky dokladov.
Na zmluvu doklady treba, to však neznamená, že ich máš fotiť a posielať.
Presne ako píšu baby vyššie. Napíš na papier a hotovo.
Dopísať údaje do zmluvy je párminútová záležitosť, nič zložité a počká to do samotného dedičského konania. Nič neposielaj.
Dedičské a zmluva je rozdiel. Dedičské sa robí po smrti a zmluvu počas života. Ale op by som nedávala iba napísať na papier.
@sadlifesama zmluvu nech spise notar a ten overi vasu totoznost pri podpise zmluvy