Dedia sa dlhy?

vinifred
26. apr 2012

Chcem sa opýtať jednu vec,možno niektorá vie poradiť..ako je to pri dedení dlhov?Ide o to,že svokor má dlhy,koľko a kde už ani pánboh nevie,lebo pravdu nepovie..vlastní chalupu,o ktorú má záujem už exekúcia,nič iné okrem nej nemá..ak by sa s ním niečo stalo,viem,že ak dlžník má nejaký majetok a dediči sa ho vzdajú,tak je to tým pádom vyriešené.Ale ako je to v prípade,že dlhy sú a nemalé,dlžník nič nevlastní,dediči nič nededia,lebo majetok nie je,len existuje dlh..musíme to splácať,budú to od nás vymáhať?Ďakujem za každý príspevok..

lji
26. apr 2012

myslím že je jedno aká výška dlhu je, dedič má právo vzdať sa dedičstva. (Alebo ho poproste nech Vás rýchlo vydedí kým ešte žije 😀 )

dara76
26. apr 2012
boska79
26. apr 2012

dlhy sa dedia do vysky aktiv. nemozes zdedit vacsie dlhy, ako je majetok. ale svokor zije, tak myslim ze sa to poriesi tou chalupou..

anjelicek26
26. apr 2012

Veru najlepsie sa nechat pocas zivota vydedit, ak by to skutocne prerastalo cez hlavu, inak ho musis odmietnut a to neni take lahke, su s tym opletacky.

lenja123
26. apr 2012

Ty ako dedič môžeš odmietnuť dedičstvo - čiže neboj sa, nebudeš nič splácať 😉

janie80
26. apr 2012

ked dedis, tak vsetko... bud majetok, ale aj s dlhmi, alebo sa dedicstva vzdas, ale celeho... az take opletacky s tym nie su, len na dedicskom konani podpises nejake lajstro... svokor sa nedavno vzdaval dedicstva po bratovi a bolo to uplne jednoduche...