Dedenie po smrti matky

tina7325
25. feb 2022

Dobrý deň, Po smrti otca sme celý pozem dom.garaz chatu dali s bratom všetko na mamu.moj brat tam býva snou ale bez môjho vedomia založil všetko brat banke kvôli úveru ktorý bral.zaujima má po smrti mami potom to ako bude vysporiadané.da sa stým niečo robiť.rozdelit keď je tam ťarcha.brat má 44 a úver má do 63 rokov

opica_skorica
25. feb 2022

@tina7325 a to je ako mozne? Ked neni vlastnik

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tehula2016
25. feb 2022

A teda brat si to ako predstavuje?Ako ze sa ta ani neopytal?Uver na tolko rokov?Ved musi ratat s tym, ze mama sa konca uveru nemusi dozit a ako chce potom riesit teba a tvoj podiel?Mne ako dcere tiez mama pomohla so zalozenim svojho bytu aby som sa dostala k byvaniu..ale teda vopred sme to konzultovali s mojou starsou sestrou, ci teda nieje proti, ci nahodou ona nebude potrebovat pomoct tymto sposobom najblizsie 3 roky, kedze na takyto cas sme ratali so zalozenim..nemala namietky a ja som po 3 rokoch mamin byt vynala z tarchy..ale keby ma surodenec takto obisiel a este na tolko rokov..no sila..

sasa1310
25. feb 2022

@opica_skorica normálne. Bežne sa to robí. Stačí, keď vlastník súhlasí

opica_skorica
26. feb 2022

@sasa1310 mohla napisat, ze ich mama dala suhlas. Mama je vlastnik a kym nie je nesvojpravna, moze so svojim majetkom nakladat podla svojho uvazenia.