Dedenie po osobnom bankrote

angie11
7. aug 2023

Ahojte chcem sa opýtať ak budem dediť dom ale nie sama ešte so súrodencom čiže pol na pol musím dať niečo veriteľom? Akú vlastne hodnotu musí mať majetok aby sa musela rozdeliť urcita čiastka pre veriteľov , nikde sa to neviem dočítať. Hodnota domu nepresahuje 20tis. Alebo do akej sumy si môžem ponechať majetok? Vie mi niekto poradiť čo si tým prešiel. Ďakujem za odpoveď

janagem
7. aug 2023

Dedičstvo sa musí prijať a polovica dedičstva sa ponúka veriteľom na uspokojenie pohľadávok

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
angie11
autor
7. aug 2023

@karinka223 ty musíš mať veľmi zlý život keď prskáš taký hnev, nehnevaj sa, ale dá sa niečo napísať aj normálne nie takýmto štýlom, ale nič čakala som že tu bude niekto taký. Iba som dala otázku a čakám normálnu odpoveď, ale zrejme si nepochopila čo som sa pýtala.

angie11
autor
7. aug 2023

@janagem jasné to chápem, ale ako sa to rieši keď je majetok na polovicu a teda jedna strana majetok nechce predať. Čiže dom je na polovicu ale nepredá sa. Ako je to v takom prípade.

janagem
8. aug 2023

@angie11 to je úplne jedno. Jedna polovica z tvojho dedičstva ide veriteľom - a potom ich časť dražba tuším. Takže dom môže mať na konci 3 majiteľov a na to pozor lebo v dražbe to fakt kúpi hocikto.

henka123123
8. aug 2023

@angie11 vzdaj sa dedicstva ak sa da v prospech surodenca ( a vy si to uz medzi sebou vyrieste)

angie11
autor
8. aug 2023

@janagem ok dik za odpoveď

angie11
autor
8. aug 2023

@henka123123 asi tak bude najlepšie dik za odpoveď

melanta
8. aug 2023

@angie11 nemôžeš sa vzdať dedičstva
@henka123123 zlá rada, dedičstvo je po bankrote povinná prijať, keď už jej radíš aby konala protiprávne, tak ju upozorní že bude konať protiprávne

henka123123
8. aug 2023

@angie11 napis mi ss

eeffka
8. aug 2023

@henka123123 tak takuto radu si niekam mozes zastrcit, nie tak davno som bola na policii vypovedat kvoli takemu chytrakovi. Podali na neho trestne oznamenie za poskodzovanie veritela.

melanta
8. aug 2023

@angie11 hlavne si nenechaj od nikoho v správe radiť ako sa vyhnúť dedeniu. Veritelia môžu na teba podať trestné oznámenie a súd ti môže osobný bankrot zrušiť a budeš musieť hradiť všetky záväzky, ktoré si bankrotom riešila. A reálne sa to aj deje, je to bežná vec že to zistia.

melanta
8. aug 2023

@henka123123 nahlásila som ťa že navádzaš na protiprávne konanie

henka123123
8. aug 2023

@melanta nahlas..zalezi aj kolko je od bankrotu.ked prejde 6 r nemozu jej nic.viem to aj z toho centra co zastupuje na sude a aj na stranke to maju

eeffka
8. aug 2023

@henka123123 osobny bankrot funguje tak 3max 4roky

melanta
8. aug 2023

@angie11 toho, s kým zdedíš nehnuteľnosti hovor o tom, že si podstúpila osobný bankrot, neverím, že nebude chcieť situáciu riešiť ak bude vedieť, že mu hrozí že mu tak pribudne niekoľko cudzích spoluvlastníkov.

henka123123
8. aug 2023

@melanta osobny bankrot funguje minimalne od 2017.poznam viac lludi kt.nim presli

melanta
8. aug 2023

@henka123123 a si právnik a odborník, keď radíš aby konala protiprávne? Prepáč, ale moc rozumu asi nemáš, ak si tu upozornená na to, že dávaš rady, ktorými sa autorka dopustí protiprávneho konania a namiesto toho, aby si sa stiahla budeš silou mocou prezentovať ako sa vyznáš v právnych záležitostiach. Poznáš viac ľudí zrejme preto, že sa pohybuješ v takom okruhu ľudí. To ťa neoprávňuje dávať zlé rady. Práve naopak.

henka123123
8. aug 2023

@melanta ja som povedala ze zalezi kolko je od bankrotu..po 6 r aj vilu moze vlastnit.a byt nou neradim sa na koni ale neh zavola do centra kt.ju zastupovalo na sude.povedia a poradia jej presne

marcella1979
8. aug 2023

najdi si tu na MK pravnu poradnu a napis tam.treba viac info, kedy prebehol osobny bankrot atd. alebo ist za pravnikom.v mnohych mestach existuju prav.poradne zadarmo...

janagem
8. aug 2023

@henka123123 vzdať dedičstva sa nesmie po bankrote lebo jej majú právo rušiť celý bankrot

henka123123
8. aug 2023

@janagem
@janagem ved ale preto som napisala ak sa to da...nepovedala som ze sa to da..ak sa to da..ale najlepsie jej poradia vo vsetkom v tom centre ktore ju zastupovalo na sude

mimina89
10. feb 2024

@melanta prosim a ako to je pred bankrotom ak zderil 5 rokov predt6m a teraz ei chce robit bankrot dakujem