Môj muž nepoznal svojho otca. V RL zapísaný nie je, alimenty neplatil, nikdy sa nevideli, len v zdravotnej karte muža je zapísané meno otca. Nevieme, či má ďalších potomkov, či má manželku. Muž nemá záujem sa s ním spájať, ja som na vlastnú päsť zistila, kde žije/ žil, odkiaľ pochádza. Pýtam sa skôr pre záujem, než pre reálne riešenie, lebo muž nemá záujem si žiadať o uznanie otcovstva na súd. Ale čo keď jeho otec zomrie? Vydediť ho nemôže, podľa podmienky, že sa potomok nezujimal, pretože otec si zvolil nezáujem, nie syn. Môžu genetické testy prebehnúť aj po smrti otca? Možno s nevlastnými súrodencami alebo ako? Má s tým niekto skúsenosť?
Vydediť Vášho muža netreba, nebude ani dediť, keďže právne nemá otca.
Muž nemá záujem riešiť svojho ,,otca" , ale tebe to nedá a na vlastnú päsť o ňom zistuješ info lebo vidíš vidinu dedičstva? Sorry, ale na toto netreba ani právne vzdelanie, aby si vedela, že keď nieje otec, nieje dedičstvo. Ale pravnik ti už vyššie odpovedal.
Musel by byť jeho otec zapísaní v rodnom liste .... Keď tam nikoho nemá napísaného ,tak žiadneho nemá a tým pádom nededí ani nemá nárok a ani nijako nepochodí ..
Si zaistila na vlastnú päsť, že sa má dobre a chces dediť? ( Keby bol bezdak, potreboval pomoc tak asi nerieš) Manžel nemá záujem, tak čo sa do nich staráš. Či majetok by bodol? Už vidím ako ti dávajú DNA jeho súrodenci.... Choré celé zle....
Ak muž nema záujem , tak to nemas co riešiť. Bodka.
Presne tak, aké ,že vydedit ho nemôže ? Veď žiadny otec v rodnom liste nieje a to je jediný právny doklad, tvoj muž nemá čo dediť ani preč ani po kom.
A len tak mimochodom ak je len v zdravotnej dokumentácii zapísané nejaké meno ako vieš,že si vypátrala toho správneho?
Menovcov býva bežne aj v jednom meste 10-12 a nič to neznamená mat zapísané meno v karte , tam môžeš mat napísané čo chceš
Pán bude asi za vodou a si myslíš, že je to možnosť ako prísť k majetkom? Že ťa hanba nefackuje.
Vydedit ho nemoze lebo vlastne pravne nema koho. Nie je zapísaný v rodnom liste. Takze smola. Na druhej strane ak by mal nejaké dlhy (ktore sa tiez dedia) nebude dedit ani tie. Ak muz nemá o otca záujem nerieš to.
Ty si dobra potvora ked zistujes informacie o cudzom cloveku napriek tomu ze tvojho muza to nezaujima 🤦 ...ale zjavne ty si jedna z tych, co idu po peniazoch ....hanba ti
Neriešte etiku v príspevku, autorka sa iba pýta reálne, zatiaľ hypoteticky, či sa dá riešiť príbuzenstvo paternita bio dna iba počas života alebo aj po úmrtí biootca.
Toto je skupina kde sa pýta na konkrétnu vec, nie skupina morálka pani dulskej.
Myslíte si čo chcete, ale neutocte hneď, nenadávajte a neodsudzujte, len sa pýta.
ona aj tak nemôže toto riešiť, muž to odmieta, tak iba zo zvedavosti sa zamýšľa.
nepriznany otec = ziadny otec tj neni dovod dedit
Ja mam muza presne s rovnakym "problemom". Ma otca, ale zapisaneho v RL, ktory ich opustil a uz nikdy sa nezaujimal, aj ked zil v rovnakom meste, platil smiesne vyzivne 300Kc, az kym mu nedostudoval skolu. Moj manzel o neho tiez nema ziaden zaujem, vobec o nom nic nevie, okrem toho mena v rodnom liste a datumu narodenia a ze mal potom este asi dve deti. Ja som teda nikdy tiez nezistovala, ale zvedava by som bola, kto je to a co je zac, avsak akceptujem muzovo rozhodnutie. Zaroven dufam, ze muz po nom nieco zdedi, nie preto, ze prahnem po peniazoch, ale mozno by to bola aspon mala satisfakcia za to, ze mu ten clovek nikdy nic nedal, neodovzdal. Je to velmi smutne a nechapem, ako sa takto moze jeden otec zachovat. Vraj sa o neho chvilu zaujimala jeho babka a potom uz aj ta prerusila kontakt. Pre mna nepochopitelne. Keby toto spravil moj syn, tak mu dam taky vyplach zaludka, ze by nevedel, ako sa vola a nie ze by som sa zachovala rovnako...
@97tomi manžel nemá čo a prečo dediť, takže ani jeho deti a testy DNA sa platia, nemohli by byť len také bežné, ale súdnou cestou, čo by bolo nákladné, zdĺhavé a únavné , s neistým vysledkom.
To bio dieťa je už dávno dospelé, mali a mohli to riešiť skôr, on to teraz nechce, nemá záujem, takže debata je skôr hypotetická.
To je nejaká hlúposť, veď už sa nie raz stalo, že sa na dedičskom konaní objavilo zatúlané dieťa, ktoré nemalo daného človeka v rodnom liste.Tam sa konajú dna testy a ak vidu,ze dotyčné dieťa je synom alebo dcérou tak dedí normálne.Tam sa to rieši súdnou cestou dna testy.
Veď dakedy sa robila sranda ked sa išlo na dedičské ze sa dúfa že otec alebo mama nemali lavobockov
Načo riešiš cudzích ľudí? Pardon, ale sú to ich peniaze a môžu si s nimi robiť čo chcú, kľudne na tomto svete nezanechať nič. Kto zarába, nech míňa ... Otoč si situáciu. Niekto ti zajtra povie, že od zajtra nemíňaš, lebo budeš po ňom dediť, tak si chrániš dedičstvo ... A nech ti rovno pošle stovku, lebo ty máš na ňu nárok .. Nemáš ... Pošleš ho na psychiatriu a zavoláš políciu ... Tak prečo to robíš? Dedenie je iba v prípade, aby sa pozostalí nepovraždili navzájom na tom, čo si zobrať. Tak počkaj kým umrie a potom to začni riešiť. Inak je to prepáč, ale je to dosť hlúpe, cynické a odveci rátať niekomu cudziemu majetok ... Radšej buduj vzťahy a choď do roboty ...
Ak manžel nechce, prečo to riesis ty?