Prosím Vás žienky...
keď môj muž zdedí po mame dom _vlastne jej polovica domu sa rozdelí po jej smrti trom súrodencom, je dávno rozvedená, otec už prepísal na všetky 3 deti svoju polovicu domu,
tak dedím ako jeho manželka aj ja? (dúfam, ze nie, sú s tým iba opletačky,nech si to to rozdelia oni traja súrodenci, predjú alebo čo 😨)
či až keď svoju časť z domu ON predá a ON dostane hotovosť ....z tej hotovosti je polovica moja?
Ďakujem
@doriiis no a tá hotovosť? keď to predá a dostane na účet hotovosť?
@carrot_apple ty nemás na nič z dedičstva narok a ani na euro, keď svoj podiel preda
Nie to co zdedí manžel je len jeho, dokonca aj keby to predá peniaze z dedičstva nespadajú pod bsm
@carrot_apple aj ta je jeho...ako ti vobec napadlo, ze by si mala mat polovicu z toho? je to az drze!
@carrot_apple ...ani vtedy.Jedine,že by ti ich sám dal.
Nemáš nárok na nič. Môžeš byť pokojná.
Môžeš pokojne ďalej spávať, tvoje nebude nič z toho ani dom ani prípadná hotovosť
Neboj sa. Žiadne lóve ti nehrozia. 😁😁 Len oštaru by si s nimi mala.
Iba ak by on zomrel v ten moment ako mu budú peniaze pripísané na účet. Vtedy dedíš tie peniaze ty a deti.
@gelifil prečo drzé... autorka sa len pýtala.
@deti95060810 autorka sa to snažila zaobaliť rečami, že je s tým oštara, ale nevydalo. Lebo s hotovosťou by to až taká oštara zrejme nebola.😀
@1ryba tak vieš peniaze sú peniaze... nie sú všetko, ale bez nich nič.
inak vieš otázka ako otázka... aj právnikov sa vypytujú kde aké otázky... a zrovna dnes sú super na stránke jedného právnika...napr. spoluvlastník nechce vyplatiť podiel
alebo predaj bytu v BSM pred rozvodom a pod.
Aj ja to beriem tak, ze autorka sa len pytala. A ked ten muz kupi za tie peniaze (obrazne povedane) dom, ten uz by bol sucastou BSM, ci nie? (len sa pytam) 🙂
@mouxa ak preukáže, že kúpil,a tie peniaze z dedičstva tak podľa mňa nebude spadať do BSM
@mouxa nie, ani ten dom nebude spadat do BSM. on vie preukazat, ze to boli JEHO peniaze. vyhra a dedicstvo maju z BSM vynimku.
@carrot_apple pokojne dalej spavaj, ziadna ostara s dedicstvom ti nehrozi. nemas narok ani na cast domu ani na peniaze ziskane predajom casti domu
len som sa pýtala, ani nebudem reagovať na vaše komenty, druhu, že hotovosti by sa mi zachcelo...
nechcem naozaj s tým nič mať a som rada, že nemám nárok, nech sa naťahujú súrodenci aj si to predajú alebi prerobia aj hocičo, ja som sa to pýtala hlavne kvôli, tomu, že muž chce odomňa aby sme do toho domu investovali a prenajímali to, ale ja neviem prečo by som mala investovať do JEHO výlučne JEHO časti z domu a ešte keď tam do toho budú jeho súrodenci zamontovaní, vidím v tom iba komplikácie a odmietnem to.
ĎAKUJEM
Otazka do plena: Ak by ale zdedil cast domu a predal by ho on, tie peniaze uz by boli v BSM, ci sa mylim? Ak zdedi rovno peniaze, vtedy to je dedicstvo a su len jeho, to viem. Vie ale tento pripad, co som spomenul niekto? Vdaka.
@carrot_apple ty nemáš nič len je to na ňom koľko ti dá ,ale ak ste normálny manželia tak to máte spoločne však manželia mávajú zasadne spoločne peniaze a nie že tvoje moje
Nie a nie.Ty nededis nič a dedičstvo nespada do BSM