Rodičia sú rozvedený ja bývam s ocinom v družstevnom byte podiel má oco aj mama ak by sa dačo stalo ocovi byt ostáva mame?
Spoločný nájom bytu môže byť len u manželov. Pokiaľ sú rozvedení, mali by sa dohodnúť, kto bude jediným nájomcom bytu a členom družstva, záleží aj na tom, či nadobudli nájomné právo spolu až za trvania manželstva, resp. či niektorý z nich sa stal členom družstva a nájomcom ešte pred uzatvorením manželstva.
@katkasav no to teda neviem, ci pises dobre. Moja sestra je rozvedena uz vyse 20 rokov a cca 4 roky dozadu bola nieco riesit na bytovom druzstve ohladne ineho bytu a ked zadali jej meno, tak im vyhodilo, ze stale ma najomne prava na byt s exmanzelom, ktory je uz davno znovu zenaty a ta nova zena v tom byte zije x rokov. Sestra ani nevedela 🙊
@lindusss2016 áno takto to je sú rozvedený mama ma nového manžela a stále ma podiel
@dnika2 no ak si jedine dieta, a otec neni zenaty a nema ziadne ine deti, tak by si mala zdedit vsetko po otcovi, cize mama bude matbpolku svoju a ty zdedia po otcovi, a potom po mame (ak mama nie je znovu vydata, nema ine deti) a budes mat cely byt. Ak ste viaceri surodenci, tak.podielom dedi kazdy rovnako.