Dedenie bytu

10. okt 2022

Prosím ako je to s dedičstvom keď otec zomrel. S prvého manželstva má dve dospelé deti a družka s ktorou žil posledné roky čaká jeho dieťa?
Ďakujem

klarissa25
10. okt 2022

No dedicmi sú všetci potomkovia....

autor
10. okt 2022

@klarissa25 áno to chápem, družka otca tvrdí že je tehotná, ale ešte nevidno. Čo ak sa dieťa do dedičského ešte nenarodí?

januska12323
10. okt 2022

Dedia všetky deti, to nenarodené neviem, ak sa stihne do dedičského narodiť tak asi hej.

monro
10. okt 2022

dedí aj nenarodené, ak sa narodí živé.

zojazoja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. okt 2022

Ocec alkoholik, družka tiež. Čo ak to ani nie je jeho ...

zojazoja
10. okt 2022

toto hovori ujco google: Poručiteľovými deťmi sú aj deti narodené mimo manželstva, deti osvojené, ako aj deti ešte nenarodené za podmienky, že sa narodia živé.

autor
10. okt 2022

@zojazoja ďakujem, teraz je rad na notárovi

melanta
10. okt 2022

Ak si myslíte, že dieťa nie je vášho otca, môžete to riešiť súdno cestou a dokazovaním DNA. To, že otcova partnerka je alkoholička nič nemení na zákonnom podiely ich dieťaťa.

basska_b
10. okt 2022

Aj nenarodene dieta je dedic. Druzka nededi nic, ak su deti. Ak by chcela druzka s vlastnickym podielom hybat, bude potrebovat rozhodnutie sudu, ze peniaze z predaja vyuzije v prospech dietata

11mirka22
10. okt 2022

@basska_b mňa len napadlo... Ak nie sú manželia, ako sa prizná otcovstvo? Zrejme až po narodení dieťaťa, podaní návrhu na súd... Ako sa získa DNA otca? Keď na nej ešte tehotenstvo ani nevidno, predpokladám, že súhlasné vyjadrenie rodičov ešte neriešili...

veronikaszabova
10. okt 2022

@11mirka22 test DNA so surodencami.

autor
10. okt 2022

@11mirka22 aj mňa napadá posledné dni kadečo. Tá pani vypadá tak po štyridsiatke, chudá ako papek. Možno je mladšia a robí to jej životospráva. Asi nechce ísť na zimu späť na ulicu.

lienka.7
10. okt 2022

Tu to máš popísané...
https://zivot.pluska.sk/dobre-rady/zomrel-mi-ot...
Keďže nie sú manželia, bude musieť otcovstvo druzka dokázať

autor
10. okt 2022

@lienka.7 ďakujem