Dcérke končí cestovný pas v júli. Môžem jej dať urobiť teraz nový?

kajka951
23. okt 2024

Ahojte, prosím kto viete poraďte. Mám bábatko, potrebujem mu dať urobiť cestovný pas. Mám aj staršiu dcérku jej končí pas v júli. Môžem im teraz dať urobiť obom pas naraz aj keď staršia má stále svoj platný? Nie je tam nejaký poplatok?
Okrem toho mi prosím ešte poraďte či im dať kvoli cestovaniu za hranice radšej urobiť aj občiansky s fotkou alebo je to zbytočné?
Ďakujem

oslo1
23. okt 2024

Mozes dat urobit Pas teraz. Ja si davam aj Pol roka dopredu, ked som na Slovensku, aby mi nevyprsala platnost.

maranco
23. okt 2024

@kajka951 ty máš pas? ak nemáš daj im urobiť lacnejší občiansky preukaz

cacianka
23. okt 2024

Podľa toho kedy a kam cestuješ s deťmi. Aby si sa zbytočne neprehnala 2x.

katkaseiner
23. okt 2024

Kazdy moze mat aj 2pasy a ano, mozes jej kludne dat urobit teraz. Samozrejme ci teraz ci v maji/juni/juli, je tam poplatok ktory platíš

lenkahvh
23. okt 2024

mysli na to, ze detske pasy maju kratku lehotu - ak ma starsia dcera do 6 rokov, tak plati len 2 roky - naco by si jej teraz davala robit pas, ked je oktober. skratis si platnost pasu o dost vela mesiacov.

lenkahvh
23. okt 2024

@oslo1 lenze ty si dospela a tvoj pas plati 10 rokov, detom plati podla veku 2 alebo 5 rokov, vek starsej neuviedla

tiezjedna
23. okt 2024

@kajka951 definuj za hranice. Od toho sa odvíja, či vôbec potrebujú deti pasy alebo by im stačil OP

cookie29
23. okt 2024

ano mozes. Moze mat aj 2 pasy. A zalezi aj od veku, ja som napriklad cakala naschval, lebo tusim po 6 rokoch sa uz pas dava na dlhsiu dobu, nielen 2 roky.

vlastakubi3
23. okt 2024

Ja som tiež synovi dávala robiť nový pas asi pol roka pred tým ako končil starý. Nie je to problém a nič extra som neplatila. Inak celá rodina vždy cestujeme na pasy, občiansky nikdy nepoužívame. Naučila som sa to keď som žila v Anglicku a cestovala som na OB no a na kontrole mali na mňa milion otázok. Od vtedy iba pas a bez problému🙂)