Moja dcéra má zdravotné problémy, všetko sa dalo zvládnuť popri robote.No posledné obdobie sa to zmenilo po epilep.zachvatoch prišla som o prácu lebo som veľa chýbala.neviem čo robiť
@jaja20 že neviem ako ďalej.Proste nemôžem sa zamestnať,ale nemám nárok žiadať o opatrovateľský.
Podpora od Úradu prace? To sú nejaké peniaze aspon na nejaky čas a otec dcery, partner, manzel.. Neviem ako to je u vas.. Zaraba, nie?
@marcelamlyn Si sama? Nemáš partnera? Čo otec tvojej dcéry?
@jaja20 Mám samozrejme pracuje,ale ja som momentálne na úrade práce.No našla som si prácu,ale po dvoch mesiacoch má prepustili lebo moje dievčatá dostali epileptické záchvaty.Najprv jedna a o tri týždne druhá.Tak ma prepustili 🥺A ten môj príjem chyba
No najmladšia má problémy aj zo srdcom, problémy s pečeňou, chodíme ešte aj do Ľubochňe zo štítnou žľazou.A teraz tá epilepsia.Chcem robiť,ale cítim sa zle že má furt prepustia.
@marcelamlyn to ta akože prepustili, pretože si bola na OCR s deťmi? Na druhej strane ak máš obe deti také choré možno by bolo dobré pár mesiacov zostať doma, zrejme máš nárok na peniaze z úradu práce keďže si bola zamestnaná. Staraj sa medzičasom o deti a hľadaj si pomaličky prácu. Oporu máš v manželovi predsa.
@marcelamlyn Nevzdavaj sa a hladaj pracu dalej. Urcite najdes pracu, kde si sadnes ludsky (budu chapat obcasny vypadok kvoli zdraviu deti) a praca ti tak sadne, ze ta zamestnavatel nebude chciet za ziadnych okolnosti pustit. To byva v pripade, ak vies nieco s pridanou hodnotou - to co im dalsich x ludi nevie poskytnut. Tu je cesta samostudium a pracovanie na sebe. Ja mam tiez vazne choru dcerku, milion navstev u lekara do roka, ale zamestnavatel to akceptuje a pracujem na plny uvazok od jej 4 rokov, hoci som mala predlzeny rodicak. Neboj dobre bude, vela diagnoz sa dari kompenzovat liecbou. Viem, ze deti su pre teba teraz prioritou, ale casom by ti v zivote chybala aj sebarealizacia.
@marcelamlyn opatrovateľský je od 6 rokov veku dieťaťa
Samozrejme skúsiť môžeš podať žiadosť na upsvar - dokladá sa zdravotná dokumentácia
Potom je posúdená - posudkovym lekárom na úrade - všetko to trvá cca 3 mesiace
@hanelka1 ďakujem 😘
@elian ďakujem 😘
@dadis ďakujem 😘
@marcelamlyn V čom konkrétne potrebuješ poradiť?