Dávka z 3-dňovej OČR

meriene
29. dec 2023

Ahojte
V novembri som bola doma so synom 3 dni. Bolo to už ku koncu mesiaca, no stihla som odovzdať papier môjmu zamestnávateľovi. No v decembri mi doteraz neprišla zo soc poisťovne žiadna dávka za tie 3 dni.
Alebo to bolo započítané vo vypl páske ? Nebola som ešte takto na OCR , prosím si o vysvetlenie od vás.
Ďakujem

petruldo
29. dec 2023

@meriene očr nevypláca zamestnávateľ. To ze si ju odovzdala zamestnávateľovi do konca mesiaca nutne neznamená že on ju stihol včas odovzdať na socialku

ivuska027
29. dec 2023

Vo výplatnej páske to nemôže byť, lebo to vypláca sociálna poisťovňa. S ohľadom na to, koľko majú roboty s predčasnými dochodkami, mám za to, že ešte ani rozhodnutie nie je na svete. To Ti musí prísť zo sociálnej poisťovne, že Ti schválili ocr. Peniaze ale zvyknú prísť skôr. Nemohlo sa stať, ze si si to skrátka na účte nevšimla? Moja rada je počkať. Inak, môžeš zavolať do spadovej sociálnej poisťovne, v akom je to štádiu. Informujú ťa.

lilinka88
31. dec 2023

@ivuska027 dôchodky rieši iné oddelenie ako očr, takže to spolu vôbec nesúvisí.
@meriene zavolaj si do SP, povedia ti. Je možnosť že to zamestnávateľ zabudol odovzdať, stáva sa aj také. Alebo ak si nemala uvedený účet na výplatu očr, vyplatili ti šekom a ešte ti to len príde

meriene
autor
31. dec 2023

@lilinka88 mala som tam cislo uctu.. zavolam tam, dakujem