Ahojte.Chcem sa opytat otazku ktora sa tu dookola omiela,ale stale sa nejak stracam... 🙂 Chcem dat vypoved z prace po rodicovskej dovolenke,ktora mi konci 8.decembra.Potom urad prace...Z coho sa mi vypocita davka v nezamestnanosti ak by som dala vypoved o den neskor tj.9.decembra a na tento jeden den by som si vzala dovolenku?Dakujem.
Lebo chcem ist dat tento tyzden vypoved.Planujem napisat dve vypovede jednu dohodou a jednu vypoved dvoj mesacnu.Mam mu predlozit tu dohodou a uvidime ci sa dohodneme?Alebo to sa najprv dohaduje a potom pise?A ta dvoj mesacna v pripade ze by sme sa nedohodli.Lebo zamestnanie mam dost daleko,aby som tam nemusela stale behat...
@xvejkax No tak toto ti už ja ťažko poradím - nepoznám tvojho zamestnávateľa. Podľa mňa je dobré si dohodnúť stretnutie a porozprávať sa a uvidíš čo a ako. No a nachystaj si obe možnosti výpovede. Ale ak dáš výpoveď ty - napríklad v októbri - tak budeš mať dvojmesačnú výpovednú lehotu od 1.11-31.12.2016. Máš dosť dovolenky na čerpanie medzi tým dátumom 8.12.-31.12.2016? A tam potom nevyjde najvyššia podpora....
Moc Dakujem za rady,urcite mi pomohli.Nie ja chcem ist podat vypoved tento tyzden,takze ak sa nedohodneme podam ju aby mi zacala plynut uz od 1 oktobra.
Ano,ano rozumiem.Vsak preto by som chcela dohodou sa a ked to nepojde mi nic ine nezostava...To uz je na zamestnavatelovi...asi...No napisem obe a uvidim...
@xvejkax ak by ti skončil pp koncom novembra, tak hned začiatkom docembra sa zaeviduj, ak chceš mať podporu rátanú z obdobia pred rodič.dovolenkou, inak by si mala minimum, ak v období 2roky pred zaevidovaním nemáš žiadny vym. základ (ak máš, tak z vym.základu 2 roky pred zaevidovaním).
Ak by skončil pp bez čerpania dovolenky, teda posledným dnom čerpania RD (po ukončení pp už len poberáš rodič.príspevok, už nečerpáš RD), tak z preplatenej dohody sa odvod na poistenie v nezam. neplatí, tj. z toho sa podpora nevyráta, pozor na to.
@xvejkax Ak to spravíš ako hovoríš, tak by ti mala vyjsť najvyššia podpora. Nakoľko vyčerpeš jeden deň dovolenky a ostatnú ti musia preplatiť. Ale pozor - zamestnávateľ s tebou musí uzavrieť dohodu o skončení pracovného pomeru. Inak ak dáš výpoveď tak tam plynie výpovedná doba. A nemôžeš dať výpoveď k učitému dátumu - výpovedná doba začína plynúť nasledujúci mesiac po podaní výpovede - čiže ak by si dala výpoveď 9.12. tak tvoje výpovedná doba začína plynúť 1.1.2017.