Ahojte, chcela by som sa poradit
1.12 by som mala nastupit do roboty po rodičovskej ale chcela by som ist na tu davku v nezamestnanosti a mat ju asi čo najvyššiu dneska som zistila ze mam 37 dni dovolenky ako to prosim vas mam riesit aby mi vyšla vyššia dávka? Ďakujem 🙂
A este kedy ist na urady a vypisuje sa aj nejake tlacivo na socialke a na urade prace? Ďakujem
Najskôr si to vyrieš u zamestnávateľa. Vie o tom, že nastúpiš do práce, vyčerpáš dovolenku a dáš výpoveď?
@hapipa ano vie o tom dneska som bola v robote skôr sa mi nedalo prísť
Sk bude zamestnavatel súhlasiť, vycerpaj si 1-2 dni dovolenky a ukonci PP dohodou. Zvysnu dovolenku ti preplatia= max podpora...za predpokladu, že si za posledné dva roky nemala iný prijem
@rachel36a a ako to mam datumovo spravit maly mi dovrsi 1.12 3 roky .. nemala som iny prijem
@rachel36a lebo 1.12 je nedela
1.12 si ešte na RD, nastúpiť do práce by si mala 2.12...na ten deň sj vezmi dovolenku a hneď ukonci PP dohodou...
@rachel36a takze 2.12 si nahlasim dovolenku a hned aj 2.12 ukoncim PP a ostatnu si necham preplatit a na urad prace sa kst hned zahlasit 3.12 aj do socialnej poistovni? Som prvorodicka tak neviem ako toto chodi a este som aj samozivitelka tak preto sa pytam. Ďakujem
Ano, 3.12 sa môžeš ísť hlasit na UP, na socialku netreba...ale s týmto co ti pisem musí zamestnávateľ suhlasit, nir je to jeho povinnost
@rachel36a ja mam velmi dobru riaditelku takze mi s tymto suhlasila s takymto riešenim 🙂 este raz ďakujem veľmi pekne ❤️ a ked oojdem na UP tak to socialke nahlasia oni a oride mi vyrozumenie od nich alebo od UP?
Ziadist o dávku už posielal UP a pridd rozhodnutie domov
A so zamestnávateľom si to už riešila? Pretože jemu si bola povinná do 1.11. oznámiť nástup do práce alebo iný postup (čiže čerpanie dovolenky a tvoja výpoveď).