Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej

6. aug 2024

Idem si po radu. V septembri mi konci RD. So zamestnavatelom som sa dohodla, ze si vycerpam 29 dni dovolenky a potom nastupim do prace. Moja otazka je. Ak by som nakoniec nenastupila a napr po vycerpani 20tich dni sa rozhodla ukoncit PP, aka bude vyska davky v nezamestnanosti? Viem, ze zeny si navysuju podporu na max tym, ze po RD si zoberu 1 den dovolenky a potom ukoncia PP.Priznam sa, vobec tomu nerozumiem. Je z toho, co som uviedla, mozne povedat, ci dosiahnem tiez na max podporu? Moja mzda pred RD bola cca 2500 v hrubom.

olimuc
7. aug 2024

Max davka je tusim 1400€ aj keby sa pocitala z 5000€ vyssia nebude… takze aj ked si navysis zaklad, z ktoreho sa Podpora pocita (ak ma niekto 800€ tak to robi velikansky rozdiel) u teba to nebude taky rozdiel, myslim, ze Podpora je 55% tusim z hrubeho. Treba si to vypocitat, ci chces mesiac naviac casu alebo € …

autor
7. aug 2024

@olimuc ide o to, ze ten mesiac dovolenky bude pocas synovej adaptacii v skolke. Aby som ho tam nemusela hned nechavat na cely den, ale postupne po par hodinach, je velmi vzdorovity a naviazany na mna. Ak si nezvykne, tak dam vypoved a zostanem s nim este zacas doma.