Ahojte môžete mi poradiť z manželom žijeme oddelene kdeže sa budeme rozvádzať a ja som na rodičovskej zo synom do mája zatiaľ mi nič neplatí ani na syna až keď sa rozvedieme.mám nárok na nejakú dávku v hmotnej núdzi žijem pri svojich rodičoch? IP
chod na upsvar a tam ti poradia 🙂
ja som tiez sama a byvam s rodicmi a nedostavam nic...iba rodicovsky a rodinne...
Ja som sa tiez bola pytat na tuto situaciu na socialke.Kedze dostavam rodicovsky prispevok tak by mi doplatili len do 200 eur.Viac ti nedaju!!!a ked budes na MD este + byvali ti bude platit vyzivne tak nedostanes nic ,lebo to bude presahovat sumu 200 eur(no zalezi kolko ti bude davat vyzivne)ale oni ti daju len to vyrovnanie.To je system čo?!Ani len životne minimum a ja mam dve deti a byvam sama .ich nezaujimaju tvoje vydavky. ☹
priklanam sa k odpovedi @tereza36 ale este na tvojom mieste by som po rozvode urobila jedno:podala navrh na sud na vyzivne na rozvedenu manzelku. A pokial mas len rodicak+ pridavky a budes mat aj urcene vyzivne tak ti urcite nejake vyzivne na teba uznaju.A nech plati aj na teba. Ved aj ked zijes u rodicov,tiez im musis prispievat na byvanie,stravu a to nie je malo. Takze skus pytat 100 eur a aj keby ti len 50 eur dali. Ale plati to len do tej doby, nez sa zamestnas.
Ahojte, mám dotaz, mám nárok na dávku v hmotnej núdzi, kebyže všetko splnam, ale mám nehnutelnosť - jednu parcelu kde nič nestojí, žiadny dom, proste nič? (nemôžem to speňažiť z istých dôvodov). bude si to upsvar nejako zisťovať? ďakujem
aho j skus sa ist opytat na prislusny urad prace tam ti povedia ci mas narok