Ked ona pobera rodic.prispevok a jemu zrusili davku v hmotnej nudzi nakolko su rodina.maju narok na nieco?vedz 200€ sa neda zit.
@fidka79 ty mudra ja som sa pytala na nieco ine a nie co ma robit.naco sa potom miesas do toho?
@miskacharly prečo zobrali dávku v hm. núdzi? (rozvodom by niečo získali, ale čo a koľko by bolo treba preštudovať)
Nedostane nic a budu zit iba z tych 200€. Bohuzial na Slovensku je to tak...
nie nemaju , ako rodina su posudzovani spolocnea a rp je vyssi akodavka,takze jedine najstpracu
@miskacharly tebe sa nepaci odpoved @fidka79 ale ma pravdu ako k tomu prideme mi ostatny co vstavame rano o 4.30 aby sme boli na 6.00 v praci a ten co sedi doma na riti a vymysla ako odrbat stat na davkach preco nerobi je chory ak nemoze on tak nech ide ona a o dieta sa postara otec
Co vy riesite stale.sa starajte tam o seba!on robi v rakusku,ale momentalne 3mesiace nema robotu.zas sa vrati potom spet.naco si bude na tu chvilu hladat robotu a na 3mesiace ho ani nikam nezoberu,tak laskavo nemudrujte ked neviete...
@miskacharly Nie, ak ona poberá rodičovský príspevok a prídavok na dieťa, tak nemajú už na nič nárok. Ak majú svoju nehnuteľnosť na liste vlastníctva, tak by mohli dostať nejaké eurá ako príspevok na bývanie - samozrejme nemôžu mať žiadne podlžnosti, inak to neplatí.
A bude to ešte horšie- keď ona prestane poberať rodičovský, prejdú v podobnej výške na dávku v hmotnej núdzi, ktorú si už povinne budú musieť odpracovať - tuším 32 hodín mesačne, čo nie je síce až tak veľa, ale doteraz nemuseli ľudia pre to robiť nič.
Prognózy sú také, že sa sociálny systém bude ešte sprísňovať, pretože štát už pomaly nedá ani na starobné dôchodky, nieto ešte na občanov, ktorí sedia na zadku a niektorí neodpracovali ani rok.
@miskacharly Davka v hmotnej nudzi ma zabezpecit jedno teple jedlo denne, strechu nad hlavou a nevyhnutne osatenie. To len aby bolo jasne, ze davka v hmotnej nudzi nie je rozhodne zdrojom zivobytia, je to len prispevok na to, aby clovek nezomrel od hladu a zimy. Akykolvek prijem sa od nej odpocitava, to je logicke.
Neviem, za akych podmienok je muz nezamestnany, ale skutocne jedinou moznostou ako zit ako clovek, je najst si aspon nejake brigady. Obec ma napr. povinnost robit aktivacne prace, vtedy ma clovek narok na aktivacny prispevok. Treba sa informovat na obecnom urade prislusnom podla trvaleho pobytu. A tiez na Urade prace.
On tam robi kazdy rok,len v zime nie.nebudem vam pisat preco,uz tu prosim vas nepiste,aj tak z vas nic nevyjde naco som sa pytala.si precitajte otazku min.7-krat,lebo vidim,ze neviete aky je rozdiel medzi ,,naco ma narok" a ,,co ma robit"
@miskacharly tak ked robi v rakusku tak je to este horsie ze tam si zarobi a urcite nie minimalnu mzdu co je na slovensku cca 350€ a este chce zneuzivat socialny system tu .Ako sorry ale hnus a mozes byt aj agresivna poznam kopec ludi co nemaju na chlieb ale davku beru ako krajne riesenie pretoze je to pre nich ponizujuce
@fidka79 je na UP,ale ked ma na nieco narok,tak hadam to neneha statu.
@majaplevka
"Bohuzial na Slovensku je to tak..."
a za čo chce niečo dostat peniaze?!! Zdravy, mlady clovek!!
Pozri, vypytaj si cislo uctu od @miskacharly a posielaj jej kazdy mesiac peniazky 😉
Totiz peniaze statu nerastu na stromoch...su to peniaze, ktore do systemu davame my ludia... tak mas uzasnu prilezitost takto ukazat, ze na "slovensku to az take nemusi byt" 😉
Tesim sa z tvojho odhodlania 🙂
@mima4 jaj aka si aj ty mudra,len skoda ze aj trapna! 😉 !!naco sa do toho montujete?nemate co na robote?sa starajte tam o svoje deti a svojich ,,manzelikov" a nie inym do zivota!!
@miskacharly Už ľutujem, že som ti slušne poradila, keď takto reaguješ na ostatné žienky, ktoré sa ti snažili pomôcť a napísať svoj názor. Na tvoju otázku existuje viac odpovedí, mala si preto napísať, že nechceš žiadnu kritiku a zásadne neprijímaš iné názory ako máš ty.
Aj keby niekto vedel ako ti poradiť, po tomto tvojom "vystúpení" ti už nikto neporadí, len sa zasmeje nad tvojou....ako to slušne povedať 😒 ...tuposťou a to je to najkrajšie, čo si o tebe ako osobe myslím.
Už sem ani nenakuknem, takže sa neobťažuj mi odpisovať. O teba by som v reálnom živote ani nezakopla.
Akoze ty ked das nejaku temu tak cakas kritiku a same ine sprostosti okolo toho ako konkretnu odpoved na konkretnu otazku?uz ani nechcem od nikoho radu,lebo vidim,ze tu nie je vela ludi,ktori vedia citat...
@mima4 ty len cihas,kto co napise,aby si mohla hned nieco kritizovat.Ja na rozdiel od teba som na konkretnu otazku napisala konkretnu odpoved a nerozmazavala to. Tak to tu zbytocne nerozpytvavaj a venuj sa niecomu lepsiemu. A mimochodom autorka temy nenapisala ci je to mlady alebo zdravy clovek,tak si laskavo nedomyslaj....
@majaplevka ja som napisala tiez radu, nech sa jej na to poskladaju ludia, ktori chcu socialnejsi stat 🙂
Nie, chvalabohu nemaju narok na nic 🙂
Jezis este dokedy to mienite riesit,uz to fakt neni zaujimave!!!!
tak ja neviem ale co tak si najst pracu akukolvek aspon brigadu. mozno maju narok na nejaky prispevok na byvanie ale neviem urcite.