Dobrý deň,
Vie mi prosím niekto poradiť a pomôcť?🙏🏼
momentálne som na RD, 28.10.2023 bude mať moje dieťa 3 roky. Pracovný pomer mi stále trvá (TPP, zamestnaná som od 4/2016) na dobu neurčitú. Do tejto práce sa už ale neplánujem vrátiť, chcem to oznámiť zamestnávateľovi a dohodnúť sa na ukončení pracovného pomeru. Zostáva mi tam 9 dní dovolenky.
Počas RD som od 11/2022 začala pracovať na dohodu (100 eur v hrubom mesačne), dohoda stále ešte trvá. Viem, že musím ukončiť aj tú, ak chcem požiadať o dávku v nezamestnanosti.
Bolo mi povedané, že ak chcem čo najvyššiu podporu, je taká možnosť, ak ukončím pracovný pomer v deň, kedy mi končí aj RD (teda 28.10.2023) a všetku dovolenku si dám potom preplatiť. Tým pádom by som nebola znovu poistená a prihliadalo by sa na vyšší vymeriavací základ, ktorý by bol z práce z TPP.
Ako to najlepšie spraviť, aby som dostala čo najlepšiu a najvyššiu podporu?
Kedy dať výpoveď v práci na TPP a v práci na dohodu?
Koľko dovolenky vyčerpať (či vôbec) alebo koľko si dať preplatiť a kedy?
Ak je moja informácia správna, môžem ukončiť pracovný pomer 28.10., keď je sobota?
V tejto práci sa pracuje aj cez víkend.
Ďakujem
@alenah31 ahoj tiez planujem pocas RD pracovat ale chcela by som sa so zamestnavatelim dohodnut na dohode o nepravidelnom prijme.vies mi poradit ako postupovat aby som potom po rodicaku vedela dosiahnut maximalnu podporu aby mi to nepokazilo priemer?dat si to vyplacat rocne alebo polrocne?
@dominka42 nie - po RD musíš min. na jeden deň obnoviť poistenia, aby sa ti podpora po RD počítala z nového príjmu (tej preplatenej dovolenky, ktorá ti navýši priemer na výpočet podpory - niekedy až na to max.). buď tým, že na ten deň nastúpiš do práce alebo vyčerpáš deň dovolenky a zároveň v ten deň ukončíš PP - u teba 29.10.2023). Takto sa to robí ak si počas RD nepracovala
ALE ty popri zamestnaní pracuješ na dohodu...je to dohoda na pravidelný príjem? Ak áno - smola- u teba tento vzorec neplatí - tebe sa tým pádom nedá dopomôcť k vyššej podpore - zo 100€ tie odvody na PvN boli nízke = nízka podpora. Pokiaľ ide o Dohoda na nepravidelný príjem - je to ok - ten hore spomínaný vzorec pre zisk max. podpory platí.